Gratis verzending
Inclusief montage en installatie
5 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Wachtkamerinrichting

Wachtkamerinrichting van Inofec Kantoormeubelen

Het belang van je wachtkamer wordt vandaag de dag steeds groter. De ruimte kan namelijk een enorme invloed hebben op de gemoedsgesteldheid van uw cliënten. Doordat de wachttijden door omstandigheden soms kunnen oplopen, is het een geruststellende gedachte dat uw cliënten zich in een meer ontspannen sfeer bevinden. Een wachtkamer is meer dan een ruimte waarin je verouderde tijdschriften laat zien en hier en daar wat tafels en stoelen zijn geplaatst. We komen het nog maar al te vaak tegen dat wachtkamers weinig comfort bieden of niet de gewenste uitstraling hebben waardoor cliënten zich op hun gemak voelen. Door de juiste toepassing en gebruik van kleuren, licht en wachtkamermeubilair komt uw wachtkamer vaak ook professioneler over.

Tip 1 wachtkamerinrichting: Entree

Uw entree is de eerste impressie die klanten van uw praktijkruimte of kantoor krijgen en kan de toon zetten voor de rest van het bezoek. Neem dit in gedachten en besteed voldoende tijd en aandacht aan de inrichting van uw entree. U wilt dat de entree netjes en georganiseerd is en dat de ruimte uw cliënten een comfortabel en gastvrij gevoel geeft. Een manier om dit te bereiken is door bijvoorbeeld een garderoberek aan de wand te monteren in plaats van de visuele en ruimtelijke ruis die wordt veroorzaakt door een losstaande kapstok. Kies ook voor hout, dit geeft een warm gevoel. Ook moet uw entree goed zichtbaar zijn vanuit de wachtkamer, zodat uw medewerkers zicht blijven houden op de garderobe en entree.

Tip 2 wachtkamerinrichting: Tijdschriften

Zorg dat de tijdschriften in uw wachtkamer altijd up-to-date zijn. Niets is vervelender dan een stapel verouderde tijdschriften. Neem in ieder geval een aantal abonnementen op tijdschriften die verschillende interesses beslaan. Plaats de tijdschriften netjes in een tijdschriftenrek in plaats van ze her en der in de wachtkamer weg te leggen. Kranten zijn ook altijd erg geliefd, evenals een aantal zeer licht te lezen romans zoals bijvoorbeeld op een vliegveld te koop zijn.

Tip 3 wachtkamerinrichting: Speelhoek

Een speelhoek is erg belangrijk wanneer je met enige regelmaat ook kinderen ontvangt in je wachtkamer. Het kan erg storend zijn wanneer kinderen zich gaan vervelen. Een speelhoek met een paar leuke poefen zorgt ervoor dat kinderen zijn afgeleid en ouders hebben daardoor de mogelijkheid om nog wat papierwerk door te nemen. Kies voor speelgoed dat gemakkelijk schoon te maken is, vrij is van scherpe hoeken en geen kleine onderdelen bevat die ingeslikt of kwijt geraakt kunnen worden.

Tip 4 wachtkamerinrichting: Verlichting

Onderzoek na onderzoek heeft gewezen wat het belang is van de juiste verlichting voor de sfeer in een ruimte. De verlichting zal ook een effect hebben op je cliënten, dus zorg indien mogelijk ook voor voldoende daglicht in je wachtkamer. Wanneer dit niet mogelijk is, zorg dan voor sterk wit licht. Voorkom ten alle tijden geel licht. Dit heeft namelijk de neiging dat je cliënten en medewerkers zich suf gaan voelen. Je wachtkamer is uitermate belangrijk voor je praktijkruimte of kantoor. Behandel de ruimte daarom ook als zodanig en je zult een duidelijke verbetering zien in de stemming van je cliënten en medewerkers. Tenslotte, zorg voor een prettige ruimte waarin mensen het niet erg vinden om te wachten.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gratis verzending

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

en installatie

5 jaar garantie

op ons hele assortiment

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet beschikbaar

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.