Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Zomerkleding op kantoor, hoe doe je dat?

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Zomerkleding op kantoor, hoe doe je dat?

De afgelopen dagen was het warm in ons land! Je merkt gelijk dat de zomergarderobe bij iedereen van zolder is gehaald en dat iedereen zich zomers gaat kleden. Wij geven tips hoe je netjes, maar toch comfortabel naar kantoor kunt gaan als het mooi weer is.

Op ieder kantoor gaat het er anders aan toe. Op de ene werkplek kun je heel casual verschijnen, op de andere werkplek word je geacht in pak te komen. Onderstaande tips gelden dus niet voor ieder kantoor, maar wellicht kun je er nog nuttige tips uithalen!

Voor de mannen

- Houd borsthaar binnenboord. Het ziet er onverzorgd uit als je borsthaar boven je t-shirt uitsteekt.

- Het ligt een beetje aan de sfeer van je werkplek, maar korte broeken horen eigenlijk niet thuis op kantoor. Draag een linnen broek om het lekker luchtig te houden.

- Teenslippers zijn not done. Draag gewoon dichte schoenen.

Voor de vrouwen

- Aanstootgevende kleding wordt meestal niet gewaardeerd op kantoor. Draag dus geen te korte rokjes of shorts. Een rokje of jurkje net boven de knie is prima, maar hoe korter het wordt, hoe sneller het ordinair wordt. Prima voor op vakantie of thuis, maar op kantoor kan het eigenlijk niet.

- Ook voor vrouwen geldt: teenslippers zijn not done. Sneakers of nette sandaaltjes kan vaak wel!

- Mouwloos is prima, maar draag geen spaghettibandjes.

Extra tips om de zomer op kantoor goed door te komen

Zorg ervoor dat je kleding draagt van natuurlijk materiaal. Synthetische stoffen zorgen ervoor dat de huid niet kan ademen. Draag ook lichte kleuren, want die zorgen ervoor dat de gevoelstemperatuur een stuk lager wordt. In een jurk naar kantoor? Zorg ervoor dat ‘ie niet te kort en te strak is. De perfecte jurk voor kantoor is er eentje die van wat stijvere stof is gemaakt, boven die knie valt en een klein mouwtje heeft. Hoe warm het ook is, ga nooit te bloot naar kantoor. Bewaar korte rokjes en shorts voor naar het strand.

Heb je airco op het werk? Houd hier dan rekening mee met het kiezen van je outfit. De airco zorgt ervoor dat het kouder is op kantoor, dus dan is het wel fijn om nog een vestje of blazer mee te nemen.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels