Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Zo veelzijdig is een scheidingswand

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Zo veelzijdig is een scheidingswand

Een scheidingswand spreekt niet bij iedereen tot de verbeelding. Toch zijn er verschillende soorten en maten en kun je 'em op allerlei manieren gebruiken.

Een scheidingswand spreekt niet bij iedereen direct tot de verbeelding. Je denkt misschien in eerste instantie ook aan een saaie zwarte afschermwand die wordt weggezet voor meer privacy. Saai zijn scheidingswanden echter al lang niet meer. Ze zijn er namelijk in verschillende soorten en maten. En hoewel een van de belangrijkste doelen van scheidingswanden is om meer privacy te creëren, is er nog meer mogelijk met dit kantoormeubel. In dit blog lees je hoe veelzijdig scheidingswanden wel niet zijn.
 

De scheidingswand als afschermwand

Scheidingswanden worden vooral gebruikt als afschermwand. Zo creëer je eenvoudig aparte ruimtes in een kamer. Dit zorgt voor meer privacy en minder prikkels in de ruimte. Voor meer rust is het aan te raden om akoestische wanden in de ruimte te plaatsen. Hierdoor wordt het niet ineens stil op kantoor, maar zo voorkom je wel dat het geluidsniveau storend wordt. Met afschermwanden kun je dus een ruimte in een ruimte creëren waar je je even samen met een paar collega’s kunt terugtrekken voor overleg. Zo hebben andere collega’s in de ruimte zo min mogelijk last van jullie.

scheidingswand
Gebruik een scheidingswand als afschermwand voor meer privacy

 

Gebruik scheidingswanden voor meer rust op kantoor

Scheidingswanden zorgen op verschillende manieren voor meer rust op kantoor. Scheidingswanden en opzetwanden tussen werkplekken zorgen voor meer privacy en als akoestische variant voor minder geluidsoverlast. Daarnaast is het handig om bijvoorbeeld de koffiehoek en het deel van de ruimte waar de printer staat met een akoestische wand af te schermen. Dit zorgt voor minder geluidsoverlast van deze apparaten en collega’s die even bij de printer of koffieautomaat willen kletsen. Ook kasten kunnen als scheidingswanden gebruikt worden. Voorzien van een akoestisch paneel helpen ze bovendien het geluidsniveau in de ruimte prettig te houden. Of kies voor een akoestische kast.

scheidingswand
Met opzetwanden en scheidingswanden creëer je meer rust op de werkplek
scheidingswand
Kasten voorzien van akoestische panelen doen het perfect als akoestische scheidingswand

 

Een ‘kist’ als scheidingswand voor vergaderingen

Een heuse transportkist als scheidingswand is misschien niet het eerste wat je verwacht op kantoor. Toch is het super praktisch in een grote open kantoorruimte. De wanden en het plafond van de transportkist zijn bekleed met akoestische panelen om het geluid zo veel mogelijk in de kist te houden. Vanwege de akoestische panelen en het plafond zorgt een overlegkist voor nog meer rust en privacy en minder geluidsoverlast dan een scheidingswand. Scheidingswanden zijn daarom vooral geschikt voor informele ruimtes en korte overleggen. Een overlegkist is dan weer prettiger voor een uitgebreide vergadering. Mits zo’n kist bij jou op kantoor past natuurlijk!

scheidingswand
Een overlegkist zorgt voor nog meer rust en privacy dan een scheidingswand

 

Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels