Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Zo houd je je werknemers gelukkig op kantoor

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Zo houd je je werknemers gelukkig op kantoor

Ben jij gelukkig op je werk? We schreven er al een artikel over. Maar hoe houd je als werkgever je werknemers gelukkig?

Werknemers die met plezier hun werk doen presteren beter. Maar hoe zorg je als werkgever ervoor dat medewerkers niet alleen naar hun werk komen voor het geld? Hoe zorg je ervoor dat ze het daadwerkelijk ook echt leuk vinden?

Persoonlijk contact en waardering

Waardering en persoonlijk contact zijn twee belangrijke aspecten. Als baas is het belangrijk dat je laat zien dat je je werknemers waardeert. En niet alleen in de vorm van een bonus, maar ook in de vorm van complimenten, of zet iemand op een project dat hij graag wel doen. Oprechte complimenten zorgen ervoor dat je werknemers je sneller zullen vertrouwen en voelen zich bovendien ook gewaardeerd. En dat is erg belangrijk. Ook is het belangrijk dat je persoonlijk bent tegenover je werknemers. Niet té persoonlijk natuurlijk, maar probeer wel wat van je persoonlijke leven te laten zien. Zo zien collega’s je niet alleen als ‘baas’, maar zien ze ook dat je daarnaast ook nog een leven hebt. Tip: organiseer regelmatig een vrijdagmiddagborrel. Zo kom je veel van elkaar te weten en het is bovendien een perfecte afsluiter van de werkweek.

Verder is het ook belangrijk om je werknemers vrijheid te geven. Geef hen de mogelijkheid om soms thuis te werken, eerder te stoppen of later naar kantoor te komen. Het moet niet de spuigaten uitlopen natuurlijk, maar een beetje vrijheid moet kunnen en dat zal ook weer gewaardeerd worden door je werknemers. Als je een baas bent waar je nooit eerder naar huis mag om bijvoorbeeld je kind wat eerder op te halen of waar er op de minuut wordt gekeken of je wel op tijd binnen bent ja of nee, dat zorgt alleen maar voor een negatieve sfeer.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels