Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Zo ga je op vakantie zonder stress

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Zo ga je op vakantie zonder stress

De vakantieperiode is aangebroken! Het zal een stuk rustiger zijn op kantoor qua mensen, maar vaak gaat het werk wel gewoon door. Zo ga je op vakantie zonder stress.

Je zou denken dat je van op vakantie gaan geen stress krijgt, maar voor veel mensen levert het juist stress op: spullen inpakken, het huis netjes achterlaten, zorgen dat je alles goed voor elkaar hebt op je werk. Wij geven je een aantal tips om zorgeloos op vakantie te gaan.

Goede overdracht

Zorg ervoor dat je al je zaakjes op orde hebt op kantoor. Maak een document voor collega’s waar je nauw mee samenwerkt en zet daar dingen op die nog moeten gebeuren. Schrijf hier alleen de dingen op die prioriteit hebben en de dingen die je zelf kunt doen als je terug bent, hoef je niet te noteren. Anders zadel je je collega’s met overbodig werk op.

Extra vrij nemen

Ga je twee weken op vakantie? Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld op maandag vertrekt, zodat je in het weekend je koffer kunt pakken of je auto kunt inladen. Mocht je tijd tekort komen, is het altijd een optie om een extra vrije dag te nemen, zowel vooraf als daarna. Na de vakantie is het namelijk ook wel lekker om even te kunnen bijkomen van je reis en misschien heb je nog een jetlag.

Type vakantie

Denk goed na over het type vakantie dat je wil. Voel je niet verplicht om een verre reis te maken en veel te zien omdat anderen dit ook doen. Bedenk je dat verre reizen erg vermoeiend zijn qua reistijd, maar ook qua dingen die je in het land wil zien. Als je een echte avonturier bent, moet je dit vooral doen, maar zit jij net zo lief in Frankrijk of gewoon lekker in Zeeland of Terschelling? Dat is ook helemaal prima. Boek een vakantie die bij je past en probeer lekker tot rust te komen voordat je weer gaat werken.

Geen e-mail

Vakantie is vakantie. Schakel je out of office in en zet daarin mensen die jouw zakelijke contacten kunnen benaderen als het spoed is. Jij bent nu lekker op vakantie! Laat je werklaptop thuis en probeer ervoor te zorgen dat je geen e-mail op je telefoon binnenkrijgt. Probeer te genieten en je even af te sluiten van de wereld. Je zal zien dat dat je goed doet. No stress!

Bewegen op vakantie

Hoe heerlijk het ook is om de hele dag aan het strand of bij het zwembad te liggen, probeer ook wat beweging te krijgen op vakantie. Maak een fijne strandwandeling of ga een stuk fietsen. Wanneer je geen beweging krijgt op vakantie, zal je conditie achteruit gaan en zal je eerste werkdag alleen maar zwaarder worden. Bovendien zorgt beweging er ook voor dat je fit blijft op vakantie en je zult je ook veel beter voelen!

Ook leuk om te lezen: Werknemers vinden het lastig om vakantiedagen op te nemen

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels