Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Zo creëer je een onderscheidende werkomgeving

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Zo creëer je een onderscheidende werkomgeving

Een werkomgeving moet niet alleen efficiënt en effectief zijn, maar ook aantrekkelijk voor je medewerkers. Zorg daarom voor een unieke werkomgeving die goed aansluit op de kernwaarden van je organisatie. Een onderscheidende werkomgeving inspireert bovendien niet alleen je medewerkers, maar is ook aantrekkelijk voor klanten en bezoekers. Lees hier alles over het creëren van een onderscheidende werkomgeving voor jouw organisatie.

Benadruk je identiteit

Het is belangrijk dat je werkomgeving overeenkomt met je identiteit. Heb je duurzaamheid hoog in het vaandel staan? Laat dit dan ook zien op kantoor. Zorg voor een papierloos kantoor, maak gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke materialen en streef naar een energieneutraal gebouw. Is innovatie juist jullie kracht? Dan mogen de nieuwste gadgets natuurlijk niet ontbreken op kantoor! Het lijkt misschien een open deur, maar er zijn ongetwijfeld nog voldoende creatieve bureaus te vinden in saaie grijze kantoorpanden… Laat daarom in je interieur zien waar je voor staat. Medewerkers zijn hier vaak ook trots op en stralen dit graag uit.

Redeneer vanuit het werkproces van je medewerkers

Bedenk bij het inrichtingen van de werkomgeving hoe het werkproces van je werknemers eruitziet. Je wilt hun werkproces met de werkomgeving bevorderen, niet tegenwerken. Bedenk waar je medewerkers blij van worden. En bedenk wat zij nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. Zorg voor een goede balans tussen individueel geconcentreerd werken en interactie en samenwerking. Worden medewerkers bijvoorbeeld regelmatig door klanten gebeld? Zorg dan dat ze ergens heen kunnen lopen waar zij ongestoord kunnen bellen en waar hun collega’s geen hinder van het gesprek ondervinden. Door dit soort oplossingen te bieden, creëer je niet alleen een efficiëntere werkomgeving, maar verhoog je vaak ook de sfeer onder collega’s. Niemand wordt namelijk gelukkig van een bellende collega naast hem.

Zorg voor iets extra’s

Steeds meer bedrijven bieden meer dan alleen werkruimte aan hun medewerkers. Denk aan een bar voor borrels, een gym om te sporten of een ontspanningsruimte om in alle rust op te laden of inspiratie op te doen. Medewerkers waarderen dit soort initiatieven enorm en ze kunnen soms al met een paar kleine aanpassingen doorgevoerd worden. De mogelijkheid om het werk af te wisselen met meer vrije tijd en ontspanning spreekt veel werknemers aan. Daarnaast zorgt het voor meer motivatie, inspiratie, creativiteit, productiviteit en vrijheid. Dus ruim die berging leeg en tover hem snel om tot een fijne extra ruimte om te borrelen, sporten of relaxen.

De werkomgeving anno nu

De fysieke werkomgeving moet medewerkers de ruimte bieden om een eigen identiteit uit te stralen. De tijd van eenheidsworst is definitief voorbij. We spenderen het grootste deel van onze tijd op de werkplek, dus die moet wel aantrekkelijk zijn! Hier zijn niet altijd bijzondere ruimtes of objecten voor nodig. Ook met kantoormeubilair in verschillende kleuren bereik je al een eigen sfeer. Zo creëer je een eenheid in de inrichting, maar heeft iedere medewerker toch de mogelijkheid om een persoonlijke touch aan zijn werkplek mee te geven.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels