Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Zo creëer je een actieve werkplek op kantoor!

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Zo creëer je een actieve werkplek op kantoor!

Als je op een kantoor werkt hoor je het vast regelmatig. Rugpijn en nekklachten. Wist je dat het grootste gedeelte van de Nederlanders dat een bezoek brengt aan de huisarts dit doet omdat ze rugklachten hebben? Vaak komt dit voort uit het feit dat mensen te lang zitten, zowel thuis als op het werk. In dit blog leggen we je uit hoe je een actieve werkplek op kantoor kunt creëren en deze klachten kunt voorkomen! 

 

Heel Holland Zit

Zitten is het nieuwe roken. En wij Nederlanders zijn kampioen zitten! Met een gemiddelde van maar liefst 8.7 uur zitten we met z’n allen veel te lang. Wanneer je hoogopgeleid bent is dit cijfer zelfs nog hoger. Tijd om de gewoonte te doorbreken! Want eigenlijk zouden we niet meer dan 4 uur per dag moeten zitten.

Creëer een actieve werkplek

Om de gewoonte van langdurig zitten te doorbreken moeten we beginnen bij het begin. De  kans is groot dat je zo’n 7 tot 8 uur per dag achter een bureau zit en op een scherm kijkt. Inofec helpt bij het creëren van een actieve werkplek met de volgende hulpmiddelen:

Voorkom langdurig zitten met een zit-sta-bureau

Helaas is langdurig zitten vaak moeilijk te vermijden, zeker wanneer je een kantoorbaan hebt. Feit is gewoon dat je jouw uurtjes per dag moet maken. Toch is er een manier om langdurig zitten te voorkomen: het zit sta bureau. Aan een zit sta bureau kun je vaak met één druk op de knop je bureauhoogte verstellen. Zo kun je het bureaublad laag zetten en vanaf je bureaustoel werken. Het is daarnaast ook mogelijk om het blad omhoog te zetten om er staand aan te werken. Ideaal om langdurig zitten te voorkomen! Zo kun je zittend met staand werken afwisselen. Wist je dat staand werken zorgt voor een actieve houding en dus uiteindelijk voor meer productiviteit? Win-win dus!

Actieve werkhouding met een stahulp of deskbike

Wanneer je voor het eerst staand werkt, zal je merken dat dat even wennen is. Verwacht ook niet dat je voortaan uren staand zult werken, want ook dat kan zorgen voor een statische belasting van je rug. Het gaat vooral om de afwisseling van zittend naar staand werken.

Daarnaast zijn er ook hulpmiddelen die dat afwisselend zittend en staand werken wat makkelijker maken. Zo zijn er stahulpen beschikbaar die je ondersteunen tijdens het staand werken, maar wel een dynamische zithouding stimuleren. Dit maakt staand werken een stuk laagdrempeliger en voorkomt tegelijk het statisch belasten van de rug.

Een ander kantoormeubel dat beweging op kantoor stimuleert, is de deskbike. Dit is een combinatie tussen een kruk en een crosstrainer vanaf waar je al fietsend kunt werken. Een zit-sta-bureau kun je op iedere gewenste hoogte instellen. Zo kun je ook vanaf een deskbike achter je bureau werken. Lees hier meer over de voordelen van een deskbike.

Rugpijn voorkomen met een ergonomische kruk

Je kunt natuurlijk kiezen voor een ergonomische bureaustoel, maar heb je al eens gedacht aan een ergonomische kruk? Met een ergonomische stoel kruk zorg je voor een actievere en gezondere zithouding in vergelijking met een ergonomische bureaustoel. De rugleuning en armleggers ontbreken, waardoor je automatisch gestimuleerd wordt om je rug recht te houden en zo een actieve zithouding aan te nemen. Door continue aanspanning van je rugspieren versterk je ze. Hiermee voorkom je uiteindelijk rugklachten en blessures!

Als je zit doe het dan wel goed: kies de juiste bureaustoel

Afwisselend staand en zittend werken is het beste voor de gezondheid! Het is daarom belangrijk om er voor te zorgen dat wanneer je zit, dit zo comfortabel mogelijk is. Dit kan met een NPR bureaustoel. NPR staat voor Nederlandse Praktijk Richtlijn en is een aanvulling op de Europese ARBO norm die geldt voor kantoormeubelen. Kies je voor een bureaustoel NPR? Dan voorzie je ongeveer 95% van je medewerkers van een ergonomische bureaustoel die zorgt voor goed en veilig zitcomfort. Check hier de beste ARBO bureaustoelen van 2019!

 

Actieve werkplek op kantoor

Heb je nog geen last van rugpijn? Investeer dan alsnog in het juiste kantoormeubilair! Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Met een zit-sta-bureau, stahulp, deskbike, ergonomische kruk en de juiste bureaustoel kan een statische houding en de gevolgen daarvan worden voorkomen. Ervaar je al wel klachten? Wees niet gerust: herstel is mogelijk maar er gaat wel wat tijd overheen. Zorg dat je actief gebruik maakt van jouw actieve werkplek en wissel zittend werk zoveel mogelijk af met staand werk. 

Ben je benieuwd hoe wij je kunnen helpen bij het inrichten van een actieve werkplek? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en laat je adviseren!

Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels