Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Zet je secretaresse in het zonnetje!

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Zet je secretaresse in het zonnetje!

Donderdag 19 april is het weer zover, Nationale Secretaressedag! Secretaressedag is van oorsprong een Amerikaanse traditie. Op 20 april 1989 werd het in Nederland geïntroduceerd door het blad Secretaresse Magazine, Starjob Secretaresse Uitzendbureau, Schoevers, Fleurop en Bloemenbureau Nederland. Bij de introductie heette het toen nog Secretary’s Day.

De bedoeling van deze jaarlijks terugkerende dag is om even stil te staan bij de toegevoegde waarde van je secretaresse voor je organisatie en om het imago van het secretaressewerk te verbeteren. Ze is immers dag in dag uit je steun en toeverlaat. Daarom deze dag om je waardering voor haar uit te spreken en haar eens extra in het zonnetje te zetten. Ik spreek hier over haar, aangezien de meerderheid toch nog altijd dames zijn. Maar natuurlijk geldt dit ook voor alle mannelijke secretaresses. Ook zij mogen deze dag uiteraard aangenaam verrast worden.

Je kunt je secretaresse verblijden met een mooie bos bloemen, maar er zijn tal van andere leuke en originele ideeën. Je kent je secretaresse waarschijnlijk al heel wat jaren, dus waarschijnlijk weet je ook wat haar persoonlijke smaak is. Vertelt ze je op maandag enthousiast over haar bezoek aan de sauna afgelopen weekend, verras haar dan met een kadobon voor de sauna. Of met een heerlijk verwenpakket van Rituals. Verrast ze haar familie en vrienden keer op keer met de heerlijkste gerechten, dan kan ook een kookworkshop goed in de smaak vallen. Natuurlijk kun je ook haar werkplek pimpen met een nieuwe bureaustoel. Wat is er leuker dan een bureaustoel in een hippe kleur zoals roze of paars. Een echte blikvanger waarin je secretaresse nog meer gaat stralen.

Maar liefst 75% van de secretaresses verwacht dit jaar echter geen attentie van hun werkgever. Dit blijkt uit een onderzoek van Unique. Slechts 8% durft wel op een attentie te rekenen en 4% geeft aan zeker te zijn van een attentie gezien het feit dat ze ieder jaar zelf hun eigen kado bestellen. Voor de overige 13% blijft het tot aan secretaressedag nog een verrassing. Zij hopen echter niet vergeten te worden door hun werkgevers. Dus stel je secretaresse volgende week niet teleur en verras haar met een origineel en persoonlijk kado!

Gerelateerde artikelen:

‘Secretaresses met lege handen op secretaressedag’

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels