Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Werkplekonderzoek kan gezondheid werknemers verbeteren

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Werkplekonderzoek kan gezondheid werknemers verbeteren

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid laat jaarlijks de Issuemonitor uitvoeren. Het doel van de Issuemonitor is “de beleving van burgers over SZW-thema’s en relevante beleidsprioriteiten te volgen in de tijd“.

Respondenten zijn gevraagd welke faciliteiten ter verbetering van de gezondheid een werkgever volgens werknemers kan doorvoeren. De gezondheidscheck wordt het meest genoemd, een jaarlijkse controle van de algemene gezondheid van de werknemer. Opvallend hoog in de resultaten staat ook het werkplekonderzoek, een kwart van de respondenten heeft hier behoefte aan. Het gaat dan bijvoorbeeld om de controle van de hoogte van de stoel. Staat de bureaustoel wel op de goede hoogte? En hoe zit het met de armleuningen? En hoe staat het met de veiligheid op kantoor? Zaken die werknemers als zeer belangrijk aanduiden.

Wat lager op de prioriteitenlijst als het gaat om faciliteiten ter verbetering van de gezondheid, staat staand werken of vergaderen. Lunchwandelen en bedrijfssporten staan wat hoger, dus blijkbaar is er wel behoefte aan beweging.

Waarschijnlijk wordt staand (of liggend werken) zoals je met de mPosition uitstekend kan doen, minder genoemd omdat het nog niet algemeen bekend is wat de voordelen hiervan zijn. Lees ook eens onze blogpost over mPosition, werkplek van de toekomst, waarin Teun Suijkerbuijk uitlegt waarom het afwisselen van de werkhouding belangrijk is, en wat de voordelen van de mPosition by Inofec zijn.

Wil je de Issuemonitor duurzame inzetbaarheid van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nalezen, kijk dan op de website van de rijksoverheid.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels