Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Werknemers vinden het lastig om vakantiedagen op te nemen

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Werknemers vinden het lastig om vakantiedagen op te nemen

Uit onderzoek van FNV blijkt dat de helft van de werknemers het lastig vindt om vrije dagen op te nemen. Dit komt omdat op veel plekken de vakantie van de een het overwerk van de ander is.

Andrée Ruiters van FNV zegt dat er meer echte banen moeten komen, zodat nieuwe werknemers de werkdruk verlagen van collega’s. In totaal deden 816 werknemers mee uit verschillende bedrijven en instellingen mee aan het onderzoek. 62 procent geeft aan niet over eigen werktijden te kunnen beslissen. 46 procent zegt dat privéverplichtingen niet te combineren zijn met werk. Een op de drie werknemers moet zelfs buiten werktijd aanwezig zijn. Er wordt tegenwoordig dus een behoorlijke druk gelegd op werknemers. Ruiters zegt dat in 2014 14 procent last had van burn-out klachten en dat wordt op deze manier alleen maar erger.

Vakantie opnemen blijkt moeilijk

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat mensen die niet op vakantie gaan vaker ziek zijn en zelfs eerder komen te overlijden. Het is dus goed om er even tussenuit te gaan en op vakantie te gaan, maar vaak lukt dit niet. Vakantie is nodig om te herstellen van je werk, zowel lichamelijk als geestelijk.

Goed voorbereid op vakantie

Ga je op vakantie deze zomer? Goed zo! Lekker relaxen en genieten van je rust en vrije tijd. Maar hoe zorg je er nu voor dat je goed voorbereid op vakantie gaat en dat je je collega’s niet met een berg werk achterlaat? Zorg ten eerste voor een goede overdracht. Maar draag alleen dingen over die écht moeten gebeuren. Dingen die je na de vakantie ook zelf kunt doen, kun je beter niet overdragen, want je zadelt je collega’s alleen maar op met extra werk. Daarnaast moet je ook dingen los kunnen laten en erop kunnen vertrouwen dat je collega’s dingen juist overnemen. Vakantie betekent even niet denken aan je werk en dingen durven loslaten. Succes en geniet van je vakantie!

En als je niet op vakantie gaat hebben we nog een aantal leuke dingen op een rij gezet om te doen op kantoor!

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels