Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Werken in een kantoortuin: de voordelen op een rij

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Werken in een kantoortuin: de voordelen op een rij

Werken in een kantoortuin, oftewel in één grote open ruimte, heeft een hoop voordelen. Welke dat zijn zetten wij graag voor je op een rij. Laten we eerst beginnen met het nadeel van werken in een kantoortuin: het wordt vaak omschreven als rumoerig en daardoor kan niet iedereen zich goed concentreren op zijn of haar werk. Je zult zien dat ook daar oplossingen voor zijn, en dat werken in een kantoortuin veel meer voordelen heeft.

Snelheid

Muren en deuren zorgen ervoor dat er minder minder dynamiek in de organisatie zit. Ook al zit je collega in de ruimte naast je, en zit er slechts één muur en deur tussen, dan nog zorgt dat ervoor dat je minder snel naar elkaar toe gaat om wat te vragen. Zou diezelfde collega naast je zitten, of in dezelfde kantoortuin of gehoorafstand, dan is een vraag sneller gesteld en zit er meer snelheid om je werk. Voor korte, informele overleggen is een kantoortuin ideaal: het is niet de moeite om er een speciale meeting in een aparte ruimte voor in te plannen, maar dat kan gewoon even via de kantoorvloer.

Collegialiteit

De collegialiteit is groter wanneer je werkt in een kantoortuin. Je krijgt meer mee van de moeilijkheden waar je collega’s mee zitten en kunt elkaar veel sneller helpen. Ook is er natuurlijk meer contact omdat je elkaar letterlijk meer uren van de dag ziet. Wanneer iedereen in zijn eigen kantoortje zit, is de collegialiteit een stuk lager.

Communicatie

Over het algemeen kun je zeggen dat de onderlinge communicatie beter is wanneer gewerkt wordt in een kantoortuin. Door barrières zoals muren en deuren weg te nemen, is de communicatie onderling eenvoudiger, sneller en transparanter.

Natuurlijk is het prettig om af en toe je even terug te kunnen trekken om in alle rust een telefoongesprek te voeren of om een opdracht uit te voeren waarbij volledige concentratie vereist is. Werken in een kantoortuin is dat niet prettig, en dus is een stilteruimte welkom. Wanneer je als werkgever deze mogelijk kan bieden voor wie daar behoefte aan heeft, zul je de hoogste productiviteit van werknemers ervaren.

Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels