Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Welke planten kun je het beste plaatsen op kantoor?

Welke planten kun je het beste plaatsen op kantoor?

Een gezonde kantooromgeving is erg belangrijk voor het welzijn van medewerkers. Planten kunnen bijdragen aan een prettige omgeving en een verhoogde productiviteit. Maar welke planten?

Een gezonde kantooromgeving is erg belangrijk voor het welzijn van medewerkers. Planten dragen hier meer aan bij dan je zou denken. Planten op kantoor dragen namelijk bij aan een prettigere werkomgeving, zorgen voor minder stress en verhogen de productiviteit tot wel 15 procent. Maar wist je dat planten ook zorgen voor luchtfiltering? Maar welke planten zorgen voor de meeste zuurstof in de lucht?

Planten zijn niet alleen mooi en gezellig om op kantoor te zetten, ze hebben dus duidelijk ook meerdere functies. NASA heeft een Clean Air Study gedaan en de belangrijkste resultaten uit dat onderzoek waren dat planten effectief zijn in het verwijderen van allerlei chemische stoffen uit de lucht, zoals benzeen, xyleen en ammoniak. Deze stoffen hebben negatieve effecten op de gezondheid, zoals hoofdpijn, duizeligheid en irritatie van de ogen. Dit moet je natuurlijk niet hebben op kantoor. Uit dit onderzoek blijkt ook dat aanbevolen wordt dat er ten minste één plant per 10 vierkante meter geplaatst wordt. Maar welke planten kun je nu het best in je kantoorruimte zetten?

De beste kantoorplanten

Uit het onderzoek blijkt dat de volgende planten de meeste chemische stoffen uit de lucht halen en dus het beste zijn om in een kantoorruimte te plaatsen:

- Dwergdadelpalm (Phoenix roebelenii)

- De varens Nephrolepis exaltata en Nephrolepis obliterata

- De graslelie (Chlorophytum comosum)

- Aglaonema

- De goudpalm

- De treurvijg

- De Epipremnum aureum

- De roze flamingo lily bloem

- Leliegras

- De palm Rhapis excelsa

- De Gerbera jamesonii

- De Ti-plant

- Klimop

- Sanseveria

- De Dracaena reflexa plant

- De lepelplant

- Chrysanten

De twee beste planten die worden aangeraden om in een kantoorruimte te zetten, zijn de lepelplant en chrysanten. Tevens wordt de Livistonia vaak uitgeroepen tot beste kantoorplant en ook de vingerplant is erg populair.

Productief op kantoor door planten

Als het gaat om kantoorinrichting wordt er vaak meteen gedacht aan de noodzakelijke dingen, zoals bureaus, bureaustoelen, kasten en ladeblokken. De aankleding wordt nog vaak over het hoofd gezien, terwijl deze ook erg belangrijk is. Hierbij kun je denken aan schilderijen, kunstwerken of foto’s, maar vergeet ook de planten niet. Het staat niet alleen gezellig, maar ze dragen dus ook bij aan de productiviteit. Werknemers raken minder snel vermoeid wanneer er planten op de werkplek aanwezig zijn en dat komt mede doordat planten dus chemische stoffen uit de lucht filteren. Medewerkers hebben zo minder last van klachten als hoofdpijn, geïrriteerde ogen en duizeligheid. Ook schijnt het zo te zijn dat planten een gunstig effect hebben op creatieve denkprocessen. Wil je een poging wagen? Wie weet wat voor gunstige effecten planten bij jou op de werkvloer hebben.

Planten verzorgen op kantoor

Wanneer je planten op kantoor plaatst, is het wel belangrijk dat ze er verzorgd uitzien en blijven zien. Oriënteer je daarom op planten die je gemakkelijk kunt verzorgen en weinig aandacht nodig hebben. Zo zorg je ervoor dat je niet te veel tijd kwijt bent met het verzorgen van planten. Heb je de planten eenmaal aangeschaft? Onderhoud ze dan ook goed! Vraag in de winkel hoe vaak en hoeveel water ze nodig hebben en houd je hieraan. Het zou zonde zijn dat de groene vriendjes op kantoor na een paar weken al het loodje leggen.

Tips voor het verzorgen van planten

De grootte van de plant, de hoeveelheid bladeren, het type blad en de temperatuur spelen een rol bij de hoeveelheid water die je moet geven aan een plant. Water geven is een kwestie van ervaring en gevoel, maar geef zeker niet te veel! Vraag ook advies over de plaats waar de planten moeten komen te staan. Sommige planten houden van zon, andere planten juist helemaal niet. Het is mogelijk om een medewerker aan te stellen die voor de planten zorgt, maar wil je zeker weten dat alles goed gebeurt en dat er goed voor de planten gezorgd wordt, dan zijn er ook speciale bedrijven die hiervoor kunnen zorgen.

Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels