Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Welke kleur bureaustoel moet ik kiezen?

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Welke kleur bureaustoel moet ik kiezen?

Kleuren zijn heel belangrijk in een kantooromgeving. Met een kleur kan u een beleving in uw kantoor creëren. Kantoormeubelen zijn vaak in diverse kleuren te bestellen. Meestal wordt er gekozen om de bureaus in een neutrale kleur te nemen en de stoelen in een opvallende kleur te kopen. BureauStoelen.nl levert bureaustoelen in heel veel kleuren. Maar welke kleur moet u kiezen?

Standaard kiest men vaak voor een zwarte bureaustoel. Dit is een neutrale kleur en past overal bij. Wilt men toch een kleur terug laten komen, dat wordt er vaak naar de kleuren van het logo en de huisstijl gekeken. Deze kleur kan je terug laten komen in de kantoorstoelen. Maar misschien heeft u verschillende ruimtes in uw pand, zoals een vergaderzaal, dan wilt u daar misschien een andere beleving neerzetten. Hieronder volgt een beschrijving van diverse kleuren en wat daar de beleving en perceptie bij is.

Blauwe bureaustoelen

Uit onderzoek blijkt dat blauw de meest productieve kleur is. Blauw geeft het gevoel van rust en kalmte. Deze kleur is ook ideaal voor ruimtes met weinig daglicht. Blauw is in verschillende tinten verkrijgbaar. Zo kunt u bijvoorbeeld bureaustoelen bestellen in fel blauw en in de kleur van de muur meer rust aanbrengen door middel van licht- of hemelsblauw. Een blauwe bureaustoel kunt u uitstekend combineren met grijze of witte bureaus.

Rode bureaustoelen

Rood kan positief of negatief zijn. Rood wordt vaak als agressief gezien en daarom moet u voorzichtig zijn met deze kleur. Kies er bijvoorbeeld voor om maar enkele elementen de kleur rood mee te geven. Kiest u voor een rode bureaustoel, zorg er van voor dat de bureaus en andere meubelen een rustgevende kleur hebben, bijvoorbeeld grijs. Rood kan mensen ook prikkelen. Dit ziet u vaak terug in vergaderruimtes waar juist veel rood wordt gebruikt.

Gele bureaustoelen

Geel straalt energie uit. Het is een positieve kleur die ook vrolijkheid met zich meebrengt. Geel wordt daarom ook gezien als een ideale kleur in het kantoor. Het komt maar weinig voor dat een bedrijf kiest voor een gele bureaustoel, terwijl de kleur toch een vrolijke en positieve kleur is. Uitstekende kleuren die u met geel kunt combineren zijn grijs en antraciet.

Groene bureaustoelen

Groen wordt geassocieerd met de natuur. Een natuurlijke omgeving zorgt ook voor rust. Daarom zien we dat de kleur groen steeds vaker in kantoren wordt gebruikt. Groen kunt u ook combineren met blauw, zodat uw kantoor rustgevend oogt.

Oranje bureaustoelen

De kleur oranje ziet u weinig terug in kantoren. En dat is best jammer, want oranje is een warme en stimulerende kleur. Oranje kan u goed combineren met aardetint kleuren. Deze combinatie geeft een frisse en moderne look.

Inofec levert naast bovengenoemde kleuren nog veel meer kleuren. Zoekt u een specifieke kleur die bij uw bedrijfslogo past, dan kunnen wij u ook hierbij helpen. Neem dan contact met ons op via [email protected] of bel ons via 0800 - 666 33 22.

Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels