Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Welke invloed heeft kleur op kantoor?

Welke invloed heeft kleur op kantoor?

Dat kleur belangrijk is in het interieur is algemeen bekend. Maar hoe zit dat met kleur op kantoor? wij geven je graag een overzicht met inspirerende kleuren.

Dat kleur belangrijk is in het interieur is algemeen bekend. Maar hoe zit dat met kleur op kantoor? De meeste gebruikte kleuren in een zakelijke omgeving zijn wit, beigetinten, grijs en zwart. Deze kleuren bieden een mooie basis, maar zijn stiekem wel een beetje saai. Je wilt echter wel dat werknemers in een inspirerende en creatieve omgeving kunnen werken. Uit recent onderzoek blijkt zelfs dat driekwart van de werknemers vindt dat een inspirerende werkomgeving bijdraagt aan de kwaliteit van het werk. Daarom geven we graag een overzicht van de meest inspirerende kleuren voor op kantoor.

Om je gelijk uit de droom te helpen: er is niet één perfecte kleur voor op kantoor. Iedere kleur heeft andere eigenschappen die een positieve bijdrage kunnen leveren aan het werk op kantoor. Afhankelijk van het doel van de ruimte of het kantoor kan de beste kleur geselecteerd worden. In een ruimte waar werknemers zich moeten focussen, gebruik je een andere kleur dan in een ruimte waar je medewerkers wilt inspireren of laten discussiëren. Daarom geven we je hier een overzicht van de invloed van verschillende kleuren op kantoor.

Actief rood

Rood stimuleert actie. Deze warme, intense tint zorgt ervoor dat je dingen voor elkaar krijgt. Ideaal op de werkplek of in vergaderruimtes. Hiermee stimuleer je dat er beslissingen worden genomen en zaken afgemaakt worden. Wat wil je nog meer? Kies bijvoorbeeld voor rode vergaderstoelen of schilder een accentmuur rood.

Creatief oranje

Oranje is een warme, vrolijke kleur. Wist je echter dat je van de kleur oranje ook creatiever wordt? Deze kleur is daarom perfect voor kantoren of kantoorruimtes waarin creativiteit belangrijk is. Let op dat je in het gebruik van oranje niet doorslaat, want het kan al snel te veel worden. Het is beter om met oranje accenten te werken in bijvoorbeeld je bureaustoelen, overige kantoorstoelen of akoestische opzetwanden.

Energiek geel

De kleur geel geeft mensen energie. Tevens is het een vrolijke en warme kleur. Een prettige kleur voor de entree van je kantoorpand. Zo creëer je een warm onthaal voor je bezoekers én medewerkers. Een andere interessante locatie voor de kleur geel is de kantine. De kleur geel wekt namelijk ook je eetlust op. Kies bijvoorbeeld voor gele kantinestoelen.

Gezond groen

Duurzaamheid neemt een steeds belangrijkere plek in de maatschappij in. De kleur die hier vaak mee wordt geassocieerd is groen. De kleur staat ook voor gezondheid en stimuleert je drang om te bewegen. Een goede kleur voor op kantoor, omdat je daar vaak veel zit. Het is belangrijk om het zitten regelmatig te onderbreken. Als de kleur groen hieraan bijdraagt, is het zeker het overwegen waard om groen kantoormeubilair aan te schaffen.

Productief blauw

De kleur blauw zou je productiviteit verhogen. Het is dus niet voor niets dat deze kleur in veel kantoren terugkomt. Ook wijsheid en intuïtie zijn eigenschappen die aan de kleur blauw worden toegekend. Het is daarom een goede kleur om op de werkplek van medewerkers te gebruiken, zodat ze lekker kunnen doorpakken.

Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels