Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Wel of geen muziek op kantoor? De voordelen en nadelen

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Wel of geen muziek op kantoor? De voordelen en nadelen

Op het ene kantoor staat de hele dag de muziek aan, op het andere kantoor moeten ze er niets van weten. Muziek aan op kantoor heeft voordelen en het heeft nadelen. Bevordert het de prestaties of leidt het allen maar af? We zetten ze voor je op een rij.

De voordelen van muziek op kantoor

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het luisteren naar muziek wanneer je aan het werk bent de snelheid waarmee je werkt kan bevorderen. Mensen die luisteren naar muziek zijn sneller klaar met wat ze moeten doen. Ook kan het ervoor zorgen dat je op nieuwe ideeën komt die je zonder muziek niet zou hebben. Muziek zorgt er ook voor dat je je aandacht houdt bij datgene wat je aan het doen bent, je hersenen hebben minder ruimte om af te dwalen omdat ze al de muziek aan het verwerken zijn en je aan het helpen zijn met het uitvoeren van je werk. Hier geldt wel dat hoe eenvoudiger de taak die je moet doen, hoe beter je die met muziek op kunt uitvoeren. Het belangrijkste wat muziek natuurlijk kan doen is je een beter gevoel geven, je kunt er in een positievere stemming door raken waardoor je meer plezier in je werk kunt hebben.

De nadelen van muziek op kantoor

Er zijn natuurlijk echter ook nadelen voor het luisteren van muziek op kantoor. Stilte speelt een belangrijke rol in het kunnen onthouden van dingen en wanneer er muziek aan staat kun je je nu eenmaal lastiger dingen onthouden. Waar je in het begin van het luisteren naar muziek nog plezier beleeft aan de muziek, zal dat plezier afnemen omdat ook je concentratievermogen afneemt. Het is namelijk veel moeilijker om je te concentreren op je werk wanneer je een ingewikkelde klus moet klaren. Wie luistert naar muziek (via een headset) krijgt ook te maken met een communicatieprobleem want je kunt collega’s niet direct verstaan en zo belangrijke dingen missen. En dan is er ook nog de overlast die muziek kan veroorzaken, zeker wanneer je met zijn allen naar dezelfde radio moet luisteren. Deze muziek zal niet ieders smaak zijn en de een werkt nu eenmaal beter wanneer het stil is dan de ander. Deze overlast kan als zeer hinderlijk worden ervaren, zeker wanneer ook de akoestiek in de ruimte niet goed is.

Voor dat akoestische probleem zijn echter eenvoudige oplossingen te vinden waar wij u bij kunnen helpen. Lees ook eens onze adviezen waarom een goede akoestiek op kantoor zo belangrijk is.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels