Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Wat zijn de overeenkomsten tussen een bureaustoel en een auto?

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Wat zijn de overeenkomsten tussen een bureaustoel en een auto?

Wat de overeenkomst is tussen een bureaustoel en een auto? In eerste instantie zou u het kunnen visualiseren en zeggen dat ze allebei wielen hebben. En buiten het feit dat u in of op beiden kunt zitten, zijn de overeenkomsten ver te zoeken. Qua uiterlijk is dat zeker waar, qua gebruik hebben ze toch wel overeenkomsten. Er zijn namelijk maar weinig mensen die exact weten welke gebruiksmogelijkheden er op zitten. Wie weet nu exact alle functies van zijn nieuwe auto? Natuurlijk krijgt u bij het ophalen van uw nieuwe auto wel een keurige toelichting van de desbetreffende verkoper, maar die golf aan informatie en mogelijkheden die u dan in een keer over u heen krijgt, bent u in alle euforie na twee uur weer kwijt.

Welke bureaustoel is voor mij geschikt

Gebruikt u uw auto wel optimaal? Dit is bij een bureaustoel niet anders. U heeft hem vaak in gebruik, stelt hem een beetje in zoals u op dat moment denkt dat hij het lekkerst zit en past die instelling vervolgens nauwelijks nog aan. Toch is er waarschijnlijk bij de keuze voor uw nieuwe bureaustoel meer nagedacht over de gewenste toepassingsmogelijkheden. Hoe bepaalt u welke bureaustoel het meest geschikt is voor u? Is uw oude bureaustoel versleten, of heeft u een betere stoel nodig doordat u bijvoorbeeld veel last heeft van uw rug? Er zijn veel redenen om van bureaustoel te wisselen. Maar wat altijd erg belangrijk blijft bij het aanschaffen van een nieuwe stoel, is het zitcomfort, de uitstraling die moet passen bij de rest van uw interieur en uiteraard het bedieningsgemak van de stoel.

Actieve zithouding

Gebruikt u de bureaustoel alleen of deelt u de stoel gedurende de week regelmatig met uw collega's? Het is altijd verstandig om exact te weten hoe je hem het beste kunt instellen om je ideale zithouding aan te nemen. Echter is het dan nog wel wenselijk om hem zo nu en dan eens in een andere positie te zetten, zodat u niet heel de dag in dezelfde houding zit. Uiteraard zijn er meerdere manieren om dit te bereiken, u kunt regelmatig eens opstaan, haal bijvoorbeeld eens koffie voor uw collega's of loop eens met uw collega mee naar de koffieautomaat. Ook kunt u kiezen voor een actieve zithouding, wat betekent dat u uw zitting en/of rugleuning los laat staan en deze instelt op uw persoonlijke gewicht. Met een dergelijke actieve bureaustoel wordt u gedurende de hele dag gedwongen om uw buikspieren te gebruiken. Dit zorgt ook voor minder rugklachten.

Uw bureaustoel instellen

Er zijn veel tips voor het juist instellen van uw bureaustoel. Uiteraard zijn er standaard regels voor de meest ideale zithouding, echter is het ook zo dat ieder mens verschillend is en dus iedereen in detail zijn of haar stoel anders zal instellen. Ook het idee dat u eenmalig uw stoel goed instelt, klopt niet. Het is vaak de eerste week toch even zoeken naar de meest ideale zithouding. Moet bijvoorbeeld uw zitting iets hoger of lager, staan uw armleggers op de juiste hoogte, moet uw rugleuning nog iets kantelen, is uw zitdiepte op de juiste manier ingesteld? Eer dat u hier achter bent, bent u echt wel een aantal dagen verder. Het is namelijk ook van groot belang dat u de stoel gewoon lekker vindt zitten. Er zijn standaard adviezen, maar de laatste details moet u toch echt zelf ondervinden.

U kunt uzelf behoorlijk wat zitklachten besparen door u in het begin net even wat meer te verdiepen in de mogelijke functies van uw bureaustoel. Met name wanneer u zo nu en dan eens wijzigt van stoel, doordat u hem deelt met één of meerdere collega's. De reden daarvan kan zijn dat u parttime werkt of aan flexwerken doet. Bij Inofec koopt u uw bureaustoel met daarbij een volledige service. Geen portokosten en de stoelen worden gebruiksklaar bij u opgeleverd. Wilt u een korte toelichting over de werking van de bureaustoel? Vraag het de bezorger of bel gewoon even met uw persoonlijke adviseur.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels