Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Wat zijn de kantoortrends van nu?

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Wat zijn de kantoortrends van nu?

Kleur aanbrengen in saaie kantoren, desk swapping en het houden van korte informele vergaderingen. Dit zijn de kantoortrends van nu!

Colour up your office
De kleuren grijs, wit en zwart hebben jarenlang kantoren gedomineerd. Er werd gekozen voor deze kleuren omdat ze tijdloos zijn, zodat de kantoorinrichting voor lange tijd mee kan. Hoe praktisch ook, echt leuk was het niet. De trend van nu is om weer wat kleur aan te brengen in die saaie kantoren. Dat kan op verschillende manieren gedaan worden, met kleurrijke details of kleur op de wanden.

Laat de werkomgeving het toe, wordt vaak een knallende kleur op een van de wanden aangebracht. Met name geel of oranje zijn daar geschikt voor, omdat deze kleuren positieve energie geven. Blauw wordt ook vaak gekozen, de kleur van de hemel en de zee, voor een rustgevend effect. Is een complete wand in een opvallende kleur wat over the top, wordt eerder gekozen voor accessoires, zoals opvallende lampen, een gekleurde kast of een echte eye catcher als plantenbak.

Desk swapping
Niet te verwarren met flexwerken: ‘desk swapping’ is het ruilen van werkplek met bijvoorbeeld een collega van een andere afdeling voor een bepaalde periode. ‘Verandering van spijs doet eten’ wordt weleens gezegd, en dat is precies de gedachte achter desk swapping. Je ruilt van werkplek om even andere collega’s om je heen te hebben, om een ander uitzicht te hebben of om nieuwe inspiratie op te doen omdat je helemaal vast zit. Missie volbracht? Dan ruil je weer terug, en werk je vanaf je oude vertrouwde plek.

Informele korte vergaderingen
Lange saaie vergaderingen zijn van de baan. Die kosten veel te veel tijd, zijn niet effectief en vreten energie in plaats van dat ze nieuwe energie geven. Steeds vaker worden vergaderingen daarom kort en informeel gehouden. Collega’s blijven na de lunch even wat langer zitten voor een kort overleg en een staande vergadering van 5 minuten wordt in de gang of bij de koffieautomaat gehouden. Vaak zijn het meetings met twee of hooguit 3 personen. Hoe kleiner de groep, hoe effectiever de vergadering kan zijn.

Staand vergaderen heeft daarbij het voordeel dat je sneller to the point komt, ga je zitten dan is er meer ontspanning en is de kans groot dat je alsnog te lang vergadert en onderwerpen bespreekt die er op dat moment niet toe doen. Blijf je staan, ben je vele malen effectiever.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels