Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Wat voor kantoorkasten zijn er allemaal?

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Wat voor kantoorkasten zijn er allemaal?

Een garderobekast, stellingkast, ladekast en archiefkast: er zijn diverse kantoorkasten. Hier vind je een handig overzicht van alle kasten voor op kantoor!

Bij kantoorkasten denken de meeste mensen in eerste instantie aan een archiefkast. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van een garderobekast, stellingkast of lockerkast? Ook dit soort kasten zijn erg praktisch in een zakelijke omgeving. Wij zetten alle kantoorkasten op een rij!
 

Archiefkast

Op ieder kantoor is wel een archiefkast of dossierkast te vinden. Is het niet voor de administratie of dossiers, dan is het wel voor mappen en andere paperassen. Waardevolle documenten kunnen het beste worden opgeslagen in een brandwerende kast, ook wel brandkast genoemd. Verder is er veel variatie in het uiterlijk van de archiefkasten. Zo is er de keuze tussen design kasten en kasten met verschillende soorten deuren. Meestal zie je op kantoor een draaideurkast. Wanneer er echter minder ruimte is, is een roldeurkast of schuifdeurkast een goed alternatief. De meeste archiefkasten zijn met een slot af te sluiten, zodat alle documenten veilig opgeborgen zijn.

Kantoorkasten
Kies voor een archiefkast met slot om documenten veilig op te bergen

 

Ladekast of ladeblok

Onder bureaus vind je vaak een ladekast of ladeblok. Er zijn echter ook hoge ladekasten verkrijgbaar. Ook in lades worden veelal dossiers en paperassen opgeslagen. Daarnaast is een ladeblok onder het bureau een handige manier om je bureauaccessoires netjes op te ruimen. Zo heb je ze altijd bij de hand, maar blijft het bureau opgeruimd. Ook ladekasten en blokken zijn vaak met een sleutel af te sluiten.

Postvakkenkast

Werk je bij een grote organisatie of bijvoorbeeld op een school? Grote kans dat er dan een postvakkenkast op kantoor staat. Op deze manier kan gemakkelijk interne post verspreid worden. Op school is het een handige kast om leerlingen hun verslagen in te laten leveren. De kasten beschikken over meerdere postvakken die al dan niet met een sleutel afgesloten kunnen worden.

Folderkast

De folderkast kom je vaak tegen bij de ontvangstruimte van een organisatie. Denk bijvoorbeeld aan de receptie of een wachtkamer in een zorginstelling. In een folder- of tijdschriftenkast kan zowel drukwerk van de organisatie zelf als vakliteratuur, kranten en tijdschriften worden uitgesteld. Ook een folderstandaard voor op tafel of een folderrek behoren tot de mogelijkheden.

Kantoorkasten folderkast postvakkenkast
In een folderkast kun je allerlei drukwerk uitstallen en een postvakkenkast is ideaal voor interne post

 

Stellingkast

In een magazijn of dossierruimte is een stellingkast ideaal. De voorraad van een bedrijf vind je in magazijnstellingen terug. In een dossierruimte wordt een stellingkast juist gebruikt om bijvoorbeeld de administratie van de afgelopen jaren op te slaan. Het voordeel van een stellingkast is dat hij helemaal open is, waardoor je goed kunt zien wat er in staat.

Garderobekast of lockerkast

Een garderobekast of lockerkast zie je misschien niet bij ieder bedrijf terug. Je denkt bij dit type kasten misschien gelijk aan scholen of de kleedruimte van de sportschool. Toch zie je dit type kasten ook vaak terug in de industrie, bouw of bijvoorbeeld in de supermarkt. Bij deze bedrijven wordt namelijk vaak bedrijfskleding gedragen. In de garderobekast kan deze kleding en de persoonlijke kleding van medewerkers netjes worden opgeborgen. De lockerkast is prettig voor het opbergen van waardevolle spullen.

Kantoorkasten online bestellen

Er zijn meer kantoorkasten op de markt dan je denkt. Welke kasten hebben jullie momenteel op kantoor staan? En missen jullie na het zien van dit overzicht misschien nog kasten? Geen nood! Kantoorkasten bestel je tegenwoordig gewoon online via Inofec Kantoormeubelen. Bekijk gelijk ons uitgebreide assortiment hier!

Kantoorkasten Inofec Kantoormeubelen
Inofec Kantoormeubelen is expert op het gebied van kantoorkasten

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels