Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Wat houdt een brandwerende kast nu eigenlijk in?

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Wat houdt een brandwerende kast nu eigenlijk in?

Indien je waardevolle documenten en producten wilt beschermen tegen brand en inbraak, dan is een archiefkast niet voldoende. Een brandwerende kast is dan de uitgelezen optie. Maar wat houdt een brandvertragende kast nu eigenlijk in?

Veilig opbergen

De kasten zijn voorzien van dubbele wanden. Tussen deze wanden is een laag glaswol aangebracht. Het is deze laag die zorgt voor de brandvertragende werking. In geval van brand zijn de kasten ongeveer een half uur brandwerend. Dit wordt aangegeven met een normering, namelijk de norm van thermische isolatie DIN 4102. Jouw documenten en producten zijn dus goed beschermd tegen brand, wat een geruststellende gedachte is. Helaas is brand niet de enige zorg die je hebt als het om waardevolle artikelen gaat. Ook diefstal is een veelvoorkomend probleem.

Inbraakwerend

Naast de brandwerende werking van deze kasten, hebben de kasten daarom ook een inbraakwerende werking. De kasten zijn voorzien van een 5-puntssluiting. Een dergelijk veiligheidsslot houdt in (wat de naam al doet vermoeden) dat het slot op vijf punten in de kast sluit. Dit door middel van een mechanisme wat ervoor zorgt dat op het moment dat je de sleutel omdraait er 3 pinnen vanuit de zijkant van de deur zorgen voor de afsluiting, 1 pin aan de bovenzijde en 1 pin aan de onderzijde. Dit maakt dat de kast zonder sleutel erg lastig open te krijgen is. Daarnaast is de brandwerende kast door de dubbele wanden en het materiaal waaruit hij is vervaardigd erg zwaar.

Speciale levering

Doordat de kasten zo zwaar zijn, zijn ze lastig te verplaatsen wat eveneens een geruststellende gedachte is op het moment dat de kast op zijn plaats staat. Houd hier wel rekening mee bij het bestellen van een brandkast. Inofec heeft een uitgebreid assortiment brandwerende kasten. De kasten kunnen door een externe transporteur naar de juiste etage en plaats gebracht worden.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels