Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Waarom goede akoestiek op kantoor belangrijk is

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Waarom goede akoestiek op kantoor belangrijk is

Het is een onderwerp dat te weinig aandacht krijgt: akoestiek op kantoor. Een goede akoestiek heeft grote invloed op het succes van een onderneming, al wordt daar nauwelijks bij stilgestaan. Akoestiek heeft namelijk directe invloed op het functioneren van werknemers. De belangrijkste reden om de akoestiek eens onder de loep te nemen en waar mogelijk te verbeteren, zetten wij op een rij.

1. Ziekteverzuim en stress dalen

Het is met tientallen onderzoeken aangetoond: in een omgeving waar de akoestiek slecht is, is het ziekteverzuim en stressniveau hoger. Te sterke omgevingsgeluiden veroorzaken dat. Blijft dat lang aanhouden, dan zal de stress op termijn in ziekteverzuim resulteren.

2. Concentratievermogen verbetert

Is een goede akoestische ruimte is het veel makkelijker je te concentreren, omdat de omgevingsgeluiden je niet storen. Telefonerende collega’s of geluiden van verkeer kunnen flinke invloed hebben op de concentratie. Een beter concentratievermogen betekent een hogere kwaliteit van het werk dat geleverd wordt, en dus is het van belang om er alles aan te doen om dat voor werknemers te verbeteren.

3. Productiviteit stijgt

Het zal je niet verbazen dat door een beter concentratievermogen ook de productiviteit stijgt, die twee staat met elkaar in verband. Met je volle aandacht erbij heb je nu eenmaal sneller iets af.

4. Beter voor de sfeer op kantoor

Ook de sfeer op kantoor zal verbeteren wanneer medewerkers minder ‘last’ van elkaar hebben. Kletsende collega’s om je heen kunnen enorm storend zijn en daardoor kun je minder verdragen. Om te voorkomen dat het de sfeer zal beïnvloeden is het van belang voor een goede akoestiek te zorgen.

5. Meer rust

Eindelijk levert het meer rust op kantoor op. Geluid weerkaatst niet meer (of in ieder geval in mindere mate) en er is nauwelijks last van nagalm in een ruimte met goede akoestiek. Scheidingswanden, panelen en en kasten van het juiste materiaal zijn in staat geluid te absorberen.

Meer weten over goede akoestiek op uw kantoor? Onze specialisten helpen u graag verder!

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels