Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Waar moet je aan denken bij de inrichting van de receptie?

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Waar moet je aan denken bij de inrichting van de receptie?

De receptie is het visitekaartje van het bedrijf. Daarom is het belangrijk dat de receptie van je bedrijf er professioneel en verzorgd uitziet. Waar moet de inrichting van de receptie aan voldoen? Het is natuurlijk mogelijk om gewoon maar een balie weg te zetten, een paar stoelen en een kapstok en er verder niks meer aan te doen. Bij Inofec Kantoormeubelen denken we echter dat het goed is dat het inrichten van een receptie verdergaat dan dat. Misschien wil je een bepaalde sfeer wegzetten: zakelijk en strak of juist creatief en open. Bij Inofec Kantoormeubelen helpen we je graag met het vinden van de juiste inrichting van de receptie.

Binnenkomst bij het bedrijf

Het is goed om na te denken over de inrichting van de receptie van je bedrijf. Dit is immers de eerste indruk als een klant binnenkomt. Voordat je met de receptie aan de slag gaat, is het ook belangrijk om te kijken naar de binnenkomst bij het bedrijf, en dit begint al buiten. Staan er planten? Zorg dat deze goed onderhouden zijn en verwijder onkruid en andere troep. Dit kan erg rommelig staan en je wil geen rommelige indruk geven. Het is aan te raden om een bijzondere entree te maken: dit blijft mensen bij. Ze zullen met een positief gevoel het pand binnenkomen, maar ook verlaten. Maak bijvoorbeeld een wall of fame als dat passend is, of zorg voor een indrukwekkende foto’s aan de muur.

Waar moet je nog meer rekening mee houden?

Het is slim om na te denken over wat voor balie je als receptiebalie wil gebruiken. De hoogte van de receptiebalie is bijvoorbeeld belangrijk. Het is van belang dat de bezoeker de medewerker op gelijke ooghoogte kan aankijken, zodat er voorkomen kan worden dat bezoekers op de medewerkers neerkijken of dat ze op hun vingers kijken. Dit betekent dat er waarschijnlijk een verhoogde balie moet komen en daardoor dus ook een voetensteun geplaatst moet worden voor de werknemers.

Een klant kan niet altijd geholpen worden en daarom is een wachtruimte cruciaal. Bedenk hoeveel stoelen of banken noodzakelijk zijn om te plaatsen. Je wil niet dat bezoekers moeten blijven staan omdat er niet genoeg plek is. Zorg ook voor leesvoer op de salontafels. Bezoekers vinden het prettig om iets te lezen te hebben, terwijl ze aan het wachten zijn. Je kunt vakbladen op de salontafel leggen, maar folderrekken of folderkasten zijn ook mogelijk.

Complete inrichting van de receptie

Bij Inofec Kantoormeubelen kun je terecht voor de complete inrichting van je receptieruimte; Inofec heeft een uitgebreid assortiment aan receptiemeubilair. Bovendien zijn deze meubels scherp geprijsd en snel leverbaar. In het assortiment vind je onder meer receptiebalies, banken, kapstokken, salontafels en fauteuils. Je kunt kiezen voor standaard kleuren als grijs, zwart en wit, maar wil je wat meer kleur geven aan je receptie dan is dat ook mogelijk. In ons assortiment vind je ook opvallende meubels, zoals vrolijk gekleurde stoelen en banken of de Mr. Grasshopper poef.

Kies in ieder geval twee basisskleuren die gebruikt worden voor het schilderen van de wanden. Let op: te weinig kleur maakt een ruimte kil en te veel kleur maakt het druk. Zorg ervoor dat de receptieruimte past bij het bedrijf en het imago.

Inrichting op maat

Voorafgaand aan ieder project wordt er aandachtig geluisterd naar jouw ideeën en wensen. Samen met een persoonlijke adviseur zoek je het meubilair uit dat bij het kantoor past. De adviseur vertaalt dit in een gratis tekening op maat met een bijbehorende offerte. Dit kan vaak al binnen 24 uur. Het is ook altijd mogelijk om een proefplaatsing aan te vragen om het meubilair 2 weken gratis uit te proberen. Als het niet aan de wensen voldoet, neemt Inofec het meubilair kosteloos retour.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels