Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Verlichting op kantoor: warm of koud?

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Verlichting op kantoor: warm of koud?

Eén van de dingen die vaak vergeten wordt als het gaat om de inrichting van een kantoor is de verlichting. Vaak wordt gebruikt gemaakt van de verlichting die er al hangt, en wordt er geen lichtplan gemaakt. Een gemiste kans, want ook licht speelt een essentiële rol als het gaat om het comfort op het werk. Het gaat daarbij niet alleen om de kleur van de lampen, maar ook om de intensiteit van het licht en de temperatuur. Nóg een reden om aandacht te besteden aan verlichting op kantoor is de invloed van licht op de mens: te weinig licht kan leiden tot depressies. Zeker in de wintermaanden, wanneer er minder daglicht is, kan je bioritme worden verstoord door een gebrek aan zonnestralen en kunstmatig licht.

Temperatuur van licht: warm of koud

Licht is er in twee soorten: warm en koud, uitgedrukt in Kelvin. Een laag cijfer betekent warm licht, een hoog cijfer betekent koud licht. Voor je een keuze maakt moet je eerst weten wat de functie van de lamp is en wat de functie van de ruimte is waar de lamp hangt. Moet er gewerkt worden, dan wordt een temperatuur van 3.000 tot 4.000K geadviseerd. Heb je een temperatuur van 6.000K dan creëer je daarmee een heldere en alerte werkomgeving. Gaat het om de receptie, de lounge of een koffieruimte, dan mag de temperatuur warmer worden, richting 2.700 Kelvin. Zo krijg je namelijk meer sfeer en wordt de ruimte gezelliger en intiemer.

LED verlichting

TL-verlichting gaat natuurlijk verdwijnen, het is vooraal LED-verlichting die we nog gaan zien. LED-verlichting gaat langer mee, is energiezuiniger en zal niet ‘flikkeren’. Ook LED kan warm of koud zijn: warm is 2000K – 2700K, koud is 6000K – 6500K licht. LED verlichting behoudt zijn vaste kleurtemperatuur en kan niet worden aangepast aan de lichtomstandigheden.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels