Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Vergeet als ondernemer je belastingaangifte niet!

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Vergeet als ondernemer je belastingaangifte niet!

Misschien dat je hem al netjes hebt ingediend, maar zo niet: vergeet dan niet voor 1 mei je belastingaangifte in te dienen! Niet het leukste aspect van het ondernemen, maar je ontkomt er als ondernemer helaas niet aan. Ook dit jaar is het voor veel ondernemers weer een race tegen de klok om de aangifte op tijd te controleren en volledig in te dienen. Bovendien is er weer het een en ander veranderd ten opzichte van vorig jaar. Wanneer je op de volgende punten let, komt het dit jaar helemaal goed met je belastingaangifte!

Je belastingaangifte begint bij je administratie

Ga je aangifte doen? Zorg dan dat je je administratie bij de hand hebt. Daarbij gaat het niet alleen om facturen, maar ook om een overzicht van alle overeenkomsten, contracten, contante betalingen en ontvangsten en andere afspraken. Moet jij je administratie nog op orde brengen? Dan is het mogelijk om uitstel van aangifte aan te vragen. Ook dit moet echter voor 1 mei gebeuren, dus doe dat deze maand nog! Let wel op dat je in het geval van uitstel wel belastingrente moet betalen. De belastingdienst kan aangiftes die na 1 mei worden gedaan niet meer voor 1 juli verwerken. Dit betekent dat je pas na 1 juli eventuele betalingen aan de Belastingdienst kunt doen. Hier moet je dan belastingrente over betalen.

Verdiep je in de aftrekposten voor ondernemers

Wat voor ondernemer je ook bent: voor iedere ondernemer gelden er wel aftrekposten. Dus ook voor zzp’ers! Let wel op dat niet alle aftrekposten voor alle ondernemers gelden. Sommige gelden exclusief voor bijvoorbeeld zzp’ers of mkb’ers. Zo is er voor zzp’ers de zelfstandigenaftrek en voor ondernemingen jonger dan 5 jaar de startersaftrek. Voor iedere ondernemer is dus een deel van de gemaakte kosten aftrekbaar van de winst. Niet alle kosten zijn volledig aftrekbaar, soms kan maar een deel van het bedrag worden afgetrokken. Denk hierbij aan een telefoon of auto die zowel zakelijk als privé wordt gebruikt. Vooral in het opgeven van de zakelijke kosten van een auto die ook privé wordt gebruikt, gaat het volgens de Belastingdienst vaak mis. Let hier dus extra goed op!

Let goed op wijzigingen ten opzichte van vorig jaar

Vooral ondernemers die geneigd zijn om op de automatische piloot hun belastingaangifte te doen, moeten oppassen. Ieder jaar veranderen en verdwijnen er weer regelingen, voorwaarden of percentages. Ook volgend jaar verandert er weer een hoop. Zo is het dit jaar de laatste keer dat huurkosten van een onzelfstandige ruimte in een huurwoning als aftrekpost kunnen worden opgegeven. Daarnaast veranderen er zaken op het gebied van de bijtelling voor het privégebruik van de auto, de investeringsaftrek en het durfkapitaal. Wil je je verder verdiepen in de belastingaangifte voor ondernemers? Kijk dan even op deze pagina van de website van de Belastingdienst.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels