Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Velvet en emerald voor hét trendy kantoor

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Velvet en emerald voor hét trendy kantoor

Velvet en emerald zijn dé nieuwe trend voor op kantoor in 2018. Lees in dit blog van Inofec Kantoormeubelen hoe deze trend toegepast kan worden en wat de voordelen zijn. De interieurstylisten van Inofec vertellen je alles over deze trendkleuren.

Velvet op kantoor? Dat kan gewoon in 2018! De interieurstylisten van Inofec Kantoormeubelen spotten namelijk na de vorige twee kleurtrends ook velvet en emerald als nieuwe trend voor op kantoor. Wil je weten hoe je deze kleuren in jouw kantoor kunt verwerken? In dit blog lees je alles over de trendkleuren.

Velvet en emerald trend

In 2017 zagen we bij Pantone een duidelijke trendkleur, namelijk: “greenery”. Dit is appeltjesgroen. Deze kleur was echter niet geschikt om een hele muur mee te schilderen. Daarentegen zijn planten de beste en meest hippe woonaccessoires in het interieur. De kleur die hier het best bij past is een diepe donkergroen, als emerald.

Emerald is een edelsteen die smaragd wordt genoemd. De kleur van de edelsteen staat bekend als emerald of smaragdgroen. Echt smaragdgroen heeft een diepe donkergroene kleur wat zorgt voor een luxe uitstraling op het kantoor.

Velvet zien we al een tijdje in de kledingtrend en mag nu dus ook in het interieur gebruikt gaan worden. Velvet, ook wel fluweel, is een soort geweven getuft weefsel waarin de gesneden draden gelijkmatig zijn verdeeld. Dit wordt gemaakt met een korte dichte pool wat zorgt voor een super zacht gevoel. Fluweel kan van zowel synthetische als van natuurlijke materialen worden gemaakt.

Kleurtrend 2018

Fluweel en emerald zijn echte trendkleuren. Bij het mooie diepe donkergroene emerald past ook fluweelgroen. Wanneer je gebruik maakt van fluweel ga dan voor een donkergroene kleur. Deze kleur komt namelijk het mooist tot zijn recht in een velvet stof. Door het fluwelen materiaal ontstaan er namelijk licht- en schaduweffecten. Bij fluweel speelt licht dus een belangrijke rol.

De pasteltinten verdwijnen langzaam uit de trends, op roze en beige na, en de kleuren worden steeds donkerder. Ook zien de interieurstylisten van Inofec dat kleuren steeds meer doorlopen over verschillende muren en zelfs deuren of kozijnen!

Velvet en emerald gebruiken op kantoor

Het gebruik van velvet en emerald in het interieur op kantoor is zeker een goede optie. Hiermee wordt gezorgd voor een luxe warme uitstraling. Ons designteam geeft je een paar tips over hoe je fluweel en emerald het best in het interieur van jouw kantoor kunt verwerken.

emerald en velvet trendkleuren op kantoor

De trends op jouw kantoor

Voor de ultieme luxe uitstraling op kantoor ga je volledig met de trend mee. Kies ervoor om de muren donkergroen te verven en laat dit overlopen in de kozijnen. Kies fluwelen accessoires en gebruik natuurlijk lichtinval en lampen om het fluweel volledig tot zijn recht te laten komen. Een mooie kleur die als accent gebruikt kan worden, is goud. Laat dit terugkomen in de accessoires. Dit zorgt voor nog eens een extra luxe gevoel.

Voor een wat subtielere verwerking van de trend op het kantoor kan er worden gekozen om bijvoorbeeld een van de muren in de donkergroene kleur te verven. Of de kleur alleen in fluwelen accessoires terug te laten komen.

Interieuradvies van Inofec Kantoormeubelen

De trends zijn dus op meerdere manieren te verwerken op het kantoor. Onze interieurstylisten geven graag advies over het toepassen van de trends. Neem voor persoonlijk advies contact op met ons designteam!

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels