Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Vaste werkplek heeft de voorkeur van werknemers

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Vaste werkplek heeft de voorkeur van werknemers

Het Nieuwe Werken is de laatste jaren enorm in opkomst. Er wordt steeds meer gekeken om te bezuinigen op kantoorruimte en dus meer flexibele werkplekken te creëren. Uit het onderzoek Office Review 2014 van Colliers International blijkt echter dat het merendeel van de werknemers liever kiest voor een vaste werkplek. Er is wel een verschil te zien tussen het management en het uitvoerend personeel.

Management vs. uitvoerend

Meer dan 50% van de werknemers kiest dus liever voor een vaste werkplek dan voor een flexibele werkplek. Daarbij is er wel een verschil te zien tussen het management en het uitvoerend personeel. Uitvoerend personeel kiest graag voor een vaste werkplek, omdat zij vooral geen zin hebben om steeds hun spullen naar een andere werkplek te slepen. Een veel voorkomend argument van het management om wel flexibel te gaan werken, is dat het erg nuttig is om voor verschillende werkzaamheden op verschillende plekken te zitten. Een andere opvallende uitkomst van het onderzoek is dat van alle flexibele werkers, maar liefst 40% weer een vaste werkplek wenst. Slechts 29% wil de flexibele werkplek behouden.

nieuwe-werken-management-uitvoerend

Kantoorruimte

Met de komst van het flexibele werken zijn er ook grote ruimtes in de kantoren gekomen. Er zijn steeds minder aparte kamers te vinden, maar steeds vaker een grote kantoortuin met soms tientallen werkplekken. In het onderzoek is ook gevraagd naar de voorkeur van kantoorruimte. Wat opvalt is dat jongeren vaker kiezen voor een grote kantoortuin en dat juist ouderen liever een eigen kantoor of een kantoor met slechts enkele andere werknemers wensen.

kantoorruimte

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels