Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Uw bureaustoel vormt de basis van uw werkplek

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Uw bureaustoel vormt de basis van uw werkplek

Bij de aanschaf van nieuw kantoormeubilair wordt vaak eerst de keuze gemaakt voor een specifieke meubellijn en vervolgens worden hier bijpassende bureaustoelen, archiefkasten en ladeblokken bij uitgekozen. Wat veel mensen echter niet beseffen, is dat de bureaustoel eigenlijk de basis dient te vormen van uw werkplek. U dient namelijk eerst de verschillende onderdelen van uw bureaustoel correct in te stellen. Hierbij let u onder meer op de juiste hoogte van de zitting, rugleuning en armleggers. Wanneer u deze onderdelen alle drie op de gewenste hoogte heeft ingesteld, stelt u hier vervolgens de hoogte van uw bureautafel op af. De hoogte van het werkblad van de bureautafel dient gelijk te zijn aan de hoogte van de armleggers van de bureaustoel.

De bureautafel stemt u af op uw bureaustoel

Leveranciers van kantoormeubelen adviseren hun klanten dan ook altijd om eerst de bureaustoel te kiezen die het beste aansluit bij de eisen en wensen die men stelt aan een bureaustoel. Zodra u deze keuze heeft gemaakt, kunt u overgaan tot de aanschaf van een productlijn of meubellijn voor uw werkplekken, waarbij u waarschijnlijk meer kijkt naar uiterlijk en design. Wanneer u het echter belangrijk vindt dat u en uw medewerkers gebruik maken van ergonomische werkplekken, dan dient u er ook rekening mee te houden dat de bureautafels in hoogte verstelbaar dienen te zijn. Want ook al heeft u een ARBO goedgekeurde bureaustoel, wanneer u deze combineert met een bureautafel met een vaste hoogte, dan is uw werkplek niet ergonomisch. En zeker wanneer mensen dagelijks meer dan 4 uur gebruik maken van een werkplek, dan is het altijd aan te raden om zowel een ARBO goedgekeurde bureaustoel als een ARBO goedgekeurde bureautafel te kopen.

Voor advies op het gebied van bureaustoelen kunt u contact opnemen met één van onze adviseurs. Ook kunnen wij u geheel vrijblijvend advies geven op het gebied van kantoormeubilair en werkplekken.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels