Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Trend: wearables op de werkvloer

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Trend: wearables op de werkvloer

Waar een deel van het Nederlandse bedrijfsleven nog aan het wennen is aan smartphones op de werkvloer, staat de tweede technologische ontwikkeling alweer voor de deur: wearables op de werkvloer. Wearables zijn apparaten die een slimme technologie bevatten, die je op je lichaam kunt dragen. Dat kan zijn in de vorm van een armband of horloge, maar bijvoorbeeld ook in de vorm van een bril (denk aan Google Glass). Deze technologie is in staat om ons informatie te geven, zoals het aantal stappen dat we gezet hebben, het aantal meters dat we hebben afgelegd, de gemiddelde hartslag, maar ook informatie in de vorm van korte berichtjes. Een melding van een telefonische oproep bijvoorbeeld, of berichtjes die je via WhatsApp ontvangt. Het zijn op dit moment met name de armbanden en horloges met slimme technologie, die je steeds vaker ziet, ook op de werkvloer. De verwachting is echter dat wearables nog in hun beginfase zitten, en dat het gebruikt de komende jaren nog flink zal stijgen.

De voordelen van wearables op de werkvloer

Zoals bij iedere trend is het weer de vraag: moet het bedrijfsleven dit omarmen of juist niet? Het betekent namelijk dat werknemers tijdens een vergadering waarin smartphones niet welkom zijn toch berichtjes kan ontvangen via bijvoorbeeld een smartwatch. Het betekent echter óók dat medewerkers zich meer bewust zullen zijn van hun gezondheid. De meeste wearables hebben namelijk in ieder geval een fitness-functie: dagelijkse beweging, slaap en hartslag worden gemeten en houden de gebruiker op de hoogte van veranderingen in een vast patroon. Waardevolle informatie, die de gezondheid van de werknemer positief kan beïnvloeden.

Voor bedrijven is het goed om te weten dat deze trend gaande is, en dat we er de komende jaren nog veel meer van gaan zien. Daarom is het van belang er afspraken over te maken: in hoeverre zijn wearables gewenst op de werkvloer en welke positieve dingen kun je er al bedrijf uithalen? Eén ding is namelijk zeker en dat is dat deze ontwikkeling niet meer te stoppen is.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels