Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Trend: Scandinavische inrichting op kantoor

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Trend: Scandinavische inrichting op kantoor

Een Scandinavisch interieur is al een paar jaar helemaal on trend. Wij leggen graag uit hoe je een Scandinavische inrichting op kantoor kunt realiseren!

Een Scandinavisch interieur is al een paar jaar helemaal on trend. Vaak zag je deze stijl echter alleen nog maar bij mensen thuis. Zonde, want ook op het werk is deze stijl heel goed door te voeren. Wij leggen graag uit hoe je een Scandinavische inrichting op kantoor kunt realiseren!

Een Scandinavische inrichting is licht

Het belangrijkste kenmerk van een Scandinavische inrichting is het licht. De winters in Scandinavië duren lang en zijn erg donker. Dan is het fijn als je binnen zoveel mogelijk licht hebt. Daarom is de basis van ieder Scandinavisch interieur wit. Ook kleuren als lichtgrijs en pasteltinten zie je veel terug. In principe kun je iedere kleur gebruiken die je maar wilt, mits je voor de lichtste uitvoering kiest. Zorg verder voor voldoende daglicht. Dit zorgt voor een zachte, frisse uitstraling van de werkplek.

Scandinavisch vloerkleed en ander knus textiel

In een Scandinavisch interieur zie je vaak houten of betonnen vloeren. Om het in die koude, donkere, lange Scandinavische winters toch een beetje behaaglijk te maken binnen, wordt er veel gebruik gemaakt van knus textiel. Kies voor verschillende stoffen en structuren in de raambekleding en het kantoormeubilair. Ook een Scandinavisch vloerkleed mag natuurlijk niet ontbreken! Een (nep)dierenhuid of tapijt in neutrale kleuren is een must.

Haal de ruige Scandinavische natuur naar binnen

Veel elementen uit de Scandinavische natuur vind je terug in deze interieurstijl. Zo wordt er veel gebruikgemaakt van hout: in de meubels en accessoires, op de vloer en zelfs op de wanden en op het plafond. Let erop dat je wel kiest voor lichte houtsoorten als beuken of vergrijsd eiken. Het totaalbeeld hoort volgens deze trend immers licht te zijn.

Daarnaast zie je dat de natuur veelal letterlijk naar binnen wordt gehaald in de vorm van kamerplanten. Het groen van de planten is de felste kleur die je in de meeste Scandinavische inrichtingen zult tegenkomen. Planten zorgen overigens niet alleen voor kleur en gezelligheid op kantoor, maar verbeteren ook nog eens de luchtkwaliteit in de ruimte. Zo vang je twee vliegen in één klap!

Haal de ruige Scandinavische natuur naar binnen met hout en planten

Haal de ruige Scandinavische natuur naar binnen met hout en planten

Scandinavische inrichting op kantoor: keep it simple

Een Scandinavische inrichting is dus licht met knus textiel en natuurlijke materialen. Dat klinkt erg simpel en dat is het ook. Een cleane, opgeruimde look is wat je met deze stijl wilt bereiken. Kies daarom voor strakke lijnen voor een modern geheel. Zorg dat documenten een vaste plek hebben in archiefkasten en werk kabels netjes weg met kabelgoten. Zo blijft het altijd opgeruimd op kantoor.

Plaats ook niet teveel accessoires op kantoor. Kies de accessoires die je wel plaatst - om toch wat sfeer en persoonlijkheid aan de ruimte toe te voegen - zorgvuldig uit. Kies bijvoorbeeld enkel voor accessoires met een functie in een simpele uitvoering. Alles om het geheel clean en opgeruimd te houden. Vrije ruimte en weinig spullen zijn belangrijke kenmerken van een Scandinavische inrichting.

Scandinavische kantoorinrichting van Inofec Kantoormeubelen

Uiteraard weten we bij Inofec Kantoormeubelen precies hoe je een Scandinavische stijl op kantoor kunt creëren. We helpen je graag bij het inrichten van jouw kantoorruimte volgens deze – of een andere – stijl. Jouw kantoor helemaal on trend? Neem contact op met onze afdeling verkoop voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels