Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Trend alert: indigo op kantoor

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Trend alert: indigo op kantoor

Trend alert! De trendkleur van 2018 is de originele denimtint indigo. Hoe je deze kleur op kantoor toepast, lees je in dit blog! Het designteam van Inofec vertelt alles over deze blauwtint en de toepassing ervan in de werkomgeving. Met handige kleurschema’s maak je jouw werkplek klaar voor het nieuwe jaar.

Trend alert! In 2018 is de originele denimtint indigo het helemaal. En dat gaan we ook terugzien in de werkomgeving. Benieuwd naar deze kleur en de toepassing ervan op kantoor? Het designteam van Inofec Kantoormeubelen vertelt je er alles over in dit blog.

De kleur indigo

De kleur indigo is vooral bekend als kleurstof van denim, het materiaal waar spijkerbroeken van gemaakt worden. Het is een natuurlijk pigment dat uit verschillende planten gewonnen kan worden. Doordat het pigment niet goed hecht aan textielvezels, ontstaat al snel slijtage en een verwassen uitstraling die we zo graag in denim zien.

Tegenwoordig wordt indigo bijna alleen nog maar synthetisch vervaardigd. Naast het kleuren van spijkerbroeken, wordt indigo ook gebruikt als kleurstof van wol. Het pigment geeft een intens blauwe kleur die in het lichtspectrum tussen blauw en violet in zit. Een diepblauwe tint met een tijdloze uitstraling.

Trendkleuren 2018

Indigo is dé trendkleur van 2018. We zullen deze kleur in verschillende tinten en nuances terugzien. Ook de vervaagde variant die we in onze geliefde denims terugzien, speelt dit jaar een belangrijke rol.

Al meerdere grote verfmerken hebben een kleurtint met indigo als basis uitgeroepen tot trendkleur van het jaar. Bijvoorbeeld Climax van Histor en kleur S 7010-R70B van Sigma. Beide kleuren zijn een combinatie van indigo met zwart: twee diepgrijze tinten met een warme ondertoon.

Volgens beide verfmerken straalt indigo vertrouwen, vrijheid en hoop uit. Iets waar veel mensen in dit drukke digitale tijdperk met een alsmaar groeiende welvaart waarde aan hechten. Dit maakt indigo tot zo’n populaire kleur in 2018.

Indigo op kantoor

De trendkleuren van Histor en Sigma tonen aan dat indigo ook op subtiele wijze in het interieur verwerkt kan worden. Vergrijsde en vervaagde denimtinten passen bijna in ieder interieur, dus ook op kantoor. Twijfel je hoe je indigo het beste kunt combineren? Onze stylisten hebben een aantal mogelijke kleurcombinatie voor je op een rij gezet.

 

Indigo kleurschema’s voor de werkomgeving

Combineer een indigotint met natuurlijke materialen en nude tinten voor een rustig geheel. Ideaal als kleurenschema voor in concentratieruimtes op kantoor bijvoorbeeld.

Voor een minimalistische, Scandinavische look combineer je indigo met natuurlijke materialen, natureltinten en chilirood als accentkleur. Een kleurschema dat eigenlijk in iedere ruimte op kantoor toegepast kan worden.

Indigo past ook heel goed bij vrolijke, felle kleuren. Een donkere, vergrijsde indigotint is de perfecte tegenhanger van een fleurig kleurenpallet. Het zorgt voor een waar statement in ruimtes waar creatieve sessies worden gehouden of informeel wordt bijgepraat.

Wie helemaal on trend wil zijn op de werkplek kiest voor een rijk kleurenpallet. Combineer warme tinten als curry geel, wijnrood, donkergroen en diep indigoblauw. Voor dit kleurschema is een flinke dosis lef vereist, maar als jouw organisatie zich in een vooruitstrevende sector bevindt, is dit hét kleurenschema voor jou.

Lees ons blog met kantoortrends voor 2018 voor meer inspiratie voor jouw werkomgeving.

Interieuradvies van Inofec Kantoormeubelen

Het designteam van Inofec Kantoormeubelen is dol op de trendkleur indigo. Daarom adviseren wij de kleur ton-sur-ton in het interieur te verwerken. Dit houdt in dat je meerdere indigotinten met elkaar combineert. Kies bijvoorbeeld voor vergrijsde en vervaagde denimtinten in combinatie met het diepe indigo voor de ultieme denimlook op kantoor. Blauwtinten doen het altijd goed in een zakelijke omgeving en versterken elkaar heel mooi. Neem contact op met een van onze interieurstylisten voor een uitgebreid kleuradvies voor jouw kantoor.

Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels