Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Tips: zo heb je minder geluidsoverlast op kantoor

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Tips: zo heb je minder geluidsoverlast op kantoor

Akoestiek op kantoor is erg belangrijk. Als er veel geluidsoverlast is, kunnen medewerkers zich hieraan gaan storen en zullen zich slechter kunnen concentreren. Geluiden breken de concentratieboog af. Rinkelende telefoons of collega’s die aan het bellen zijn blijken het meest af te leiden. Dit zijn 5 tips om ervoor te zorgen dat het rustiger wordt op kantoor.

1. Radio

De één vindt werken met de radio aan fijn, maar de ander vindt het juist prettig om in stilte te werken. Spreek met elkaar af wat je fijn vindt en als blijkt dat een aantal wel muziek wil horen en de andere niet, luister dan muziek met een koptelefoon.

2. Bellen

Sommige mensen praten tijdens het telefoneren erg hard en daar kunnen collega’s zich aan storen. Probeer telefoongesprekken op een acceptabel geluidsniveau te brengen of loop even naar een andere ruimte om te bellen.

3. Smartphone-geluiden

Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en waarschijnlijk ontvang je de hele dag door berichtjes van vrienden of collega’s. Zet je telefoon op stil, zo hebben collega’s geen last van piepjes, belletjes of andere geluiden die je smartphone maakt.

4. Scheidingswanden

Maak gebruik van scheidingswanden op kantoor. Scheidingswanden dempen het geluid en zo creëer je kleine hokjes waar je rustig met mensen kunt overleggen of waar je kunt bellen. Zo hoef je andere mensen niet te storen. Bovendien kun je scheidingswanden makkelijk verplaatsen naar andere ruimtes op kantoor.

5. Vloer

Gebruik op een harde vloer zachte wielen onder bureaustoelen. Harde wielen die over een harde vloer rollen maken namelijk meer geluid. Vloerkleden en tapijt is ook een goede oplossing: hierdoor wordt geluid geabsorbeerd en worden omgevingsgeluiden gedempt.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels