Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Tips voor je thuiswerkplek

Tips voor je thuiswerkplek

Je thuiswerkplek verdient net zo veel aandacht als elke andere werkplek. 5 do’s en don’ts om ook thuis gezond, fijn en rustig te kunnen werken. 

Je thuiswerkplek verdient net zo veel aandacht als elke andere werkplek. 5 do’s en don’ts om ook thuis gezond, fijn en rustig te kunnen werken. 

Thuiswerken. Op moment van schrijven heeft iedereen die daar de mogelijkheid toe had dit wel eens gedaan. En waarschijnlijk nog wel meer dan een enkele keer. Als je een groot deel van de tijd thuis werkt, is een goede, gezonde thuiswerkplek belangrijker dan ooit. En je vindt online dan ook ontzettend veel tips over wat je wel en niet moet doen om een thuiswerkplek in te richten. 

Onze 5 tips voor een goede thuiswerkplek

Als leverancier van duurzame, ergonomische meubels voor werkplekken weten wij als geen ander hoe je thuis een fijne plek om te werken creëert. We delen onze 5 tips dan ook graag met je!  

1. Kies een slimme plek

Het begint met de keuze voor de plek die je als thuiswerkplek wilt inrichten. De klassieke keukentafel kan uiteraard, maar als je woonruimte het enigszins toelaat zouden wij adviseren om een aparte ruimte te reserveren voor werk. Bij voorkeur een ruimte met voldoende lichtinval, aangezien dat de productiviteit bevordert. Let wel op dat je niet met je rug naar het raam gaat zitten; dit zorgt voor vervelende lichtinval op je scherm.  

2. Juiste bureau 

Je kunt ervoor kiezen om aan een oude tafel of bureau te werken. Voor af en toe thuis werken kan dit prima en hoeft dit niet direct een probleem te zijn. Werk je frequenter thuis, investeer dan in een goed bureau dat je in hoogte kunt verstellen. De juiste hoogte voor een bureau is wanneer je armen kunnen rusten op het blad, of wanneer ze nog een klein beetje ruimte hebben. 

Thuiswerkplek

3. Juiste bureaustoel

Heb je een goed bureau? Dat is fijn en zeker een stap in de goede richting! Maar zit je er op een gewone stoel voor dan haalt dat nog niet veel uit. Een rechte, actieve houding is essentieel om bijvoorbeeld rugklachten te voorkomen. En voorkomen is uiteraard beter dan genezen! Hoe zit je goed? Zet je voeten plat op de grond en zorg er daarbij voor dat je knieën ongeveer in een hoek van 90 graden gebogen zijn.
 

4. Wissel af: zit, sta en ga op tijd!

Heb je de (overigens niet overbodige) luxe van een zit-sta bureau, wissel zitten en staan dan op tijd af. Zet een timer en wissel regelmatig af, op die manier wordt het zittend en staand werken een routine. Of nog makkelijker: zet geen koffie- of theekan op je werkplek, maar zorg dat je daarvoor moet opstaan en lopen. Op die manier zorg je vanzelf voor een wisselende werkhouding. 

5. Maak van je werkplek een gezellige werkplek

Een bureau en bureaustoel zijn de basisvoorwaarden voor het creëren van een werkplek. Maar een plek waar je zo’n groot deel van je tijd doorbrengt mag ook een fijne plek zijn. Zorg voor voldoende opbergruimte om je werkplek overzichtelijk en opgeruimd te houden en zet ook wat (luchtzuiverende) planten weg. Door een fijne plek om te werken te creëren zorg je ervoor dat je met meer plezier en productiever werkt. 

Waarom is het belangrijk je aan bovenstaande tips te houden? 

Naast bovenstaande tips zijn er nog tientallen andere tips te bedenken die je werkplek thuis een fijnere werkplek maken. Maar dit zijn de tips waarvan wij vinden dat elke werknemer die thuis werkt ze ter harte moet nemen. Je zorgt er op deze manier namelijk niet alleen voor dat je productiever werkt en klachten voorkomt, maar ook dat je een gezonde balans behoudt tussen privé en werk. Je werkplek is voor werk, de rest van je huis voor ontspanning. 

Meubels voor jouw thuiskantoor

Nieuwsgierig naar welke meubels wij voor jouw werkplek hebben? Neem dan eens een kijkje in onze webshop voor al onze bureaus, bureaustoelen, kasten en opbergmeubels.Gratis bezorging (vanaf €500,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels