Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Tips voor een prettige werkplek

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Tips voor een prettige werkplek

Kantoormedewerkers brengen vaak veel tijd achter hun bureau door en hechten dan ook veel waarde aan een prettige en inspirerende werkplek. Graag geven wij je een aantal tips hoe je op een eenvoudige manier je werkplek aantrekkelijker kunt maken.

Zorg voor een opgeruimd bureau
Een opgeruimd bureau geeft rust en verhoogt je productiviteit. Zorg er dan ook voor dat je zaken opruimt die je op dat moment niet gebruikt. Deze kunnen een storende factor zijn en je afleiden van het geen waar je op dat moment mee bezig bent. Bovendien ziet een bureau wat vol ligt er rommelig uit. Het kan de indruk geven dat je het overzicht over je werkzaamheden kwijt bent. Zorg er ook voor dat je veel gebruikte kantoorbenodigdheden niet op je bureau bewaart, maar bijvoorbeeld in een ladeblok opbergt. Zo heb je dit soort zaken wel binnen handbereik, maar slingeren ze niet op je bureau rond. Ruim aan het van je werkdag je bureau op, waardoor je hier de volgende ochtend profijt van hebt.

Verberg kabels en plaats apparatuur niet op je bureau
Zorg ervoor dat kabels netjes weggewerkt zijn in een kabelgoot of d.m.v. een kabelklem en plaats apparatuur zoals printers, faxen en kopieerapparaten op een centrale plaats en niet op je bureau. Ook al heb je hier wel voldoende ruimte voor op je bureau. Het is zelfs aan te raden om dit soort apparatuur in een afgesloten ruimte te plaatsen aangezien ze schadelijke stoffen kunnen produceren en uitstoten.

Werk daar waar mogelijk papierloos
Ga bewust om met papierverbruik. Druk een e-mail alleen af als het echt nodig is. Zo werkt het ook andersom, scan belangrijke documenten in en bewaar deze digitaal. Wanneer je documenten toch in hard copy wilt bewaren, zorg dan voor een goed archief. Zo kun je documenten overzichtelijk in ordners of hangmappen bewaren welke je weer opbergt in een kast en slingert het niet allemaal op je bureau rond.

Zorg voor groen op je bureau
Keer op keer is het bewezen en ook niet voor niets wordt jaarlijks de bureauplant van het jaar gekozen, dus zorg voor voldoende groen op kantoor. Planten zijn goede luchtzuiveraars en hebben een positieve invloed op de luchtvochtigheid. Hierdoor worden gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, oogirritatie en vermoeidheid aanzienlijk verminderd. Daarnaast zijn planten vaak rustgevend en een goede stimulans voor je creativiteit. Geen groene vingers? Geen nood! Kunstplanten hebben weliswaar geen zuiverende werking, ze brengen wel degelijk sfeer op kantoor en zijn daardoor een prima alternatief voor echte planten.

Geef je bureau een persoonlijke touch
Je kunt je werkplek een persoonlijke touch geven door bijvoorbeeld een foto van je partner of je gezin op je bureau te zetten. Maar sla hier niet in door. Immers, wanneer iedereen dit zou doen zonder er grenzen aan te stellen, wordt het een bonte boel die meer op een thuisomgeving gaat lijken dan een kantooromgeving. En het is en blijft immers een kantooromgeving waar gewerkt moet worden.

Bron: www.stepstone.be

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels