Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Tips voor een betere akoestiek

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Tips voor een betere akoestiek

Er zijn diverse oplossingen mogelijk die bijdragen aan een goede akoestiek op kantoor. Er zijn echter ook een aantal eenvoudige maatregelen die je kunt nemen, waardoor eventuele geluidsoverlast al aanzienlijk beperkt wordt. Je leest de diverse tips hieronder.

Bureaustoelen

- Gebruik op een harde vloer zachte wielen onder uw bureaustoel. Hiermee voorkomt u niet alleen schade aan uw vloer, ze veroorzaken minder geluidsoverlast en hebben dus een positieve invloed op de akoestiek.

Roldeurkasten

- Wanneer u in uw kantoor gebruik maakt van roldeurkasten, zet de kasten dan ’s ochtends open en sluit ze weer aan het einde van de werkdag in plaats van ze continue te openen en sluiten. Zorg er dan wel dat de kasten netjes ingericht en opgeruimd zijn.

Opzetwanden, scheidingswanden en panelen

- Plaats in een call center of kantoortuin geluidsabsorberende opzetwanden op de bureautafels. Hierdoor worden omgevingsgeluiden tot een minimum beperkt.

- In een grote kantoorruimte met veel harde materialen gaat geluid galmen. Om dit te voorkomen kun je akoestische scheidingswanden en panelen in de ruimte plaatsen, waardoor de akoestiek aanzienlijk verbeterd.

Benchwerkplekken

- Plaats opzetwanden op een benchwerkplek, zodat je geen hinder ondervindt van collega’s die rondom je zitten.

Vergadertafels

- Zorg dat iedereen op tijd aanwezig is voor een vergadering, zodat je niet gestoord wordt door te-laat-komers.

Ladeblokken

- Zorg dat je belangrijke documenten direct bij je werkplek voorhanden hebt, zodat je niet steeds naar een kast hoeft te lopen om je documenten er bij te pakken. Berg dit soort documenten op in een ladeblok.

Wachtkamerbanken/receptiemeubilair

- Plaats een aantal akoestische scheidingswanden rondom een zithoek in een wachtkamer of receptieruimte, zodat het geluid van pratende mensen en/of spelende kinderen tot een minimum wordt beperkt.

Kantine/bedrijfsrestaurant

- Door in een kantine of bedrijfsrestaurant akoestische scheidingswanden te plaatsen, voorkom je dat het lawaaierig wordt en de akoestiek als slecht wordt ervaren.

Dossierkasten

- Kies voor dossierkasten met telescopische geleiding. Deze rollen niet alleen soepeler, ze zijn ook geluidlozer dan dossierkasten met rolgeleiding.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels