Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Tips voor de inrichting van je kantine

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Tips voor de inrichting van je kantine

Je kent ze vast nog wel, van die saaie grijze tafels en dito stoelen die je vroeger in iedere kantine zag. Gelukkig hebben we tegenwoordig meer keuze om je kantine sfeervol in te richten en wordt er ook beter nagedacht over een goede inrichting. Je gebruikt deze ruimte immers om even lekker te kunnen ontspannen tussen de bedrijven door en te genieten van je lunch. Graag geef ik je een aantal tips waar je rekening mee dient te houden bij de inrichting van je kantine.

Hoeveel mensen maken er gelijktijdig gebruik van de kantine?
Dit bepaalt uiteraard het aantal benodigde zitplaatsen in je kantine. Wanneer mensen in meerdere shifts gaan eten, kun je met minder zitplaatsen volstaan dan wanneer iedereen op hetzelfde tijdstip gebruik maakt van de kantine. Is de kantineruimte qua afmeting te beperkt om iedereen tegelijk te laten pauzeren, dan zou je ook kunnen overwegen om mensen op verschillende tijdstippen te laten lunchen.

Zorg voor afwisseling
Door hoge tafels met barkrukken te combineren met lage kantinetafels en stoelen, zorg je voor afwisseling en maak je een ruimte spannend. Ook door middel van kleurgebruik kun je een ruimte speels en afwisselend maken. Bestel je kantinestoelen bijvoorbeeld in twee of drie kleuren en zet deze kris kras door je kantine. Pas er wel voor op dat je het niet te gek maakt, waardoor het onrustig wordt. Het moet immers een ruimte zijn waarin het prettig is om te verblijven. verbeter wordt er vooral gekozen voor een kunststof stoel, omdat deze stoelen makkelijk zijn schoon te maken.

Creëer een loungegedeelte in je kantine
Een kantineruimte moet uiteraard functioneel zijn, maar tegelijkertijd moet de ruimte ook sfeer uitstralen. Het moet uitnodigen om even lekker te genieten van de lunch, zodat mensen niet achter hun bureau blijven plakken om hun boterhammen op te eten. Je ziet tegenwoordig dan ook steeds vaker dat er ook een loungegedeelte wordt gecreëerd. Hier kun je even lekker onderuit zakken en uitbuiken in je zitzak of loungestoel, zodat je daarna weer uitgerust aan de slag kunt gaan.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels