Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Tips om uw ogen te ontlasten bij langdurige beeldwerkzaamheden

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Tips om uw ogen te ontlasten bij langdurige beeldwerkzaamheden

Als kantoormedewerker brengt u dagelijks heel wat uren achter uw laptop of monitor door. Dit vormt een behoorlijke belasting van je oogspieren met als dat uw ogen droog en geïrriteerd kunnen raken. Dit kan weer leiden tot hoofdpijn en problemen met focussen. Daarom is het goed om dagelijks een aantal maatregelen te treffen waarmee u deze problemen kunt voorkomen.

Dim het licht en maak gebruik van bureaulampen
Het licht op kantoor is vaak te fel voor optimaal zicht. Dit kan vaak een stuk gedimd worden door bijvoorbeeld een of twee tl-buizen te verwijderen. Plaats daarnaast verlichtingsbronnen direct op de werkplek. Zodoende bereikt u een ideale situatie.

Zorg ervoor dat de monitor goed staat
De monitor dient op een afstand van 50-65 cm te staan en de bovenzijde van de monitor moet zich iets boven het oogniveau bevinden. Daarbij hebben beeldschermen die kunnen draaien de voorkeur, al dan niet dankzij goede monitorarmen.

Voorkom verblinding van uw ogen
Zorg ervoor dat er geen reflectie van felle lichtbronnen in het scherm vallen. Dit kan namelijk behoorlijk belastend voor de ogen zijn en zelfs verblindend werken. Zet uw beeldscherm dan ook haaks op het venster of zorg dat er zonwering voor de ramen is geplaatst.

Maak eventueel gebruik van een speciale computerbril
Er zijn brillen beschikbaar die speciaal geschikt zijn om computerwerkzaamheden uit te voeren. Uw huisarts of een gerenommeerde opticien kan de sterkte van uw ogen opmeten en indien nodig een bril aanbevelen.

Maak de letters op uw beeldscherm groter
Wanneer de letters op uw beeldscherm te klein zijn, gaat u mogelijk turen. U kruipt dichter op uw scherm, waardoor uw nek- en schouderspieren mogelijk overbelast raken. Maak daarom de letters groter of pas de schermweergave aan naar bijvoorbeeld 120%.

Neem op tijd een rustpauze
Tot slot is het aan te bevelen om ieder uur even een pauze van een paar minuten te nemen of tijdelijk andere werkzaamheden uit te voeren waarbij u niet gebruik hoeft te maken van uw beeldscherm. Hierdoor kunnen uw ogen even ontspannen en tot rust komen.

Bron: www.officemagazine.nl

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels