Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Tips om je werkplek productiever te maken

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Tips om je werkplek productiever te maken

Uit onderzoek blijkt dat je op een aantal verrassende manieren ervoor kunt zorgen dat je niet meer zoveel wordt afgeleid op kantoor. Met een paar kleine aanpassingen kun je je personeel al helpen focussen op een productievere werkdag.

Kantoortuinen en open werkplekken

Wat er om je heen gebeurt is net zo belangrijk als wat er in je hoofd gebeurt. Kantoortuinen en open werkplekken bevorderen de samenwerking met collega’s, maar leiden ook af. Je verliest kwaliteit, maar aan de andere kant win je ook kwaliteit. Het is belangrijk dat je daar over nadenkt.

Slecht weer

Uit het onderzoek blijkt ook dat slecht weer een positief resultaat heeft op de productiviteit. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat als het mooi weer is buiten, mensen minder zin hebben om te werken op kantoor. Hoe meer mensen er worden afgeleid door het mooie weer, hoe minder werk er verzet wordt. Helaas heb je hier als werkgever geen invloed op, maar er zijn natuurlijk wel manieren om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Zo kun je mensen eerder naar huis laten gaan als het mooi weer is, en deze tijd in laten halen als het regent buiten. Zo vang je twee vliegen in één klap.

Inrichting

Ook de inrichting van kantoor speelt een belangrijke rol. Zo blijkt dat ‘cute imagery’, ofwel schattige plaatjes van dieren, de mentale focus verhogen van werknemers. Go go go kittenfoto’s en lieve afbeeldingen van jonge puppy’s! Daarnaast scoorden proefpersonen die de schattige plaatjes bekeken ook betere op visuele tests. “Je kunt dus eigenlijk concluderen dat het kijken naar schattige plaatjes niet alleen fysiek maar ook mentaal voorzichtiger. Als werknemers zich kunnen concentreren op één taak, zonder afleiding, leidt dat tot hogere productiviteit“. Aldus onderzoeker Hiroshi Nittono.

En dan is er nog een andere manier om productiviteit te verhogen: de kachel een paar graadjes hoger zetten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de kachel van 20 naar 25 graden verzetten voor 40 procent minder spelfouten zorgt. Maar zou het lekker werken zijn in 25 graden?

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels