Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Tip op kantoor: staand vergaderen

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Tip op kantoor: staand vergaderen

Bij een vergadering denk je aan een hoop mensen die met elkaar aan een lange of ronde tafel zitten en vooraf vastgestelde onderwerpen bespreken. De inhoud van de vergadering is steeds anders, de mensen die deelnemen aan de vergadering ook en soms is er zelf variatie in de plek waar de vergadering wordt gehouden. Het vaste element in een traditionele vergadering is in ieder geval dat iedereen zit en dat is nu net precies het element waarin je zou moeten variëren.

Staand vergaderen, waarom zou je dat doen?

Waarom zou je staand moeten vergaderen, zitten is toch veel comfortabeler? Dat klopt misschien ook wel, maar staand vergaderen heeft een heleboel voordelen die je misschien niet meteen doorhebt. We leggen ze graag aan je uit.

Om te beginnen ben je veel alerter wanneer je staat dan wanneer je zit. Je hebt je aandacht dus veel beter bij de onderwerpen van een staande vergadering dan bij een zittende. Je zult niet zo snel inkakken en bent veel scherper, en dat is wel zo prettig wanneer het een ingewikkeld onderwerp is waar over vergaderd moet worden. Daarnaast kunnen op deze manier sneller beslissingen genomen worden, omdat iedereen alert en scherp is. Je bent minder tijd kwijt met praten over koetjes en kalfjes, op deze manier kom je met elkaar sneller to-the-point. Omdat je tijd bespaart, bespaar je dus ook geld.

Natuurlijk kun je dit lange staan geen uren volhouden, je zult uiteindelijk last van je rug krijgen, dus het leent zich met name voor onderwerpen die niet zo heel veel tijd nodig hebben. Bijvoorbeeld een kort werkoverleg, een overdracht van een project, of elkaar even bijpraten na een belangrijke meeting waar je niet bij bent geweest kan prima staand. Wat aantekeningen kunnen maken is overigens wel handig tijdens iedere vergadering, dus kies altijd voor staand vergaderen aan een statafel.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels