Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Tilburg University: internationaal boegbeeld van duurzaamheid

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Tilburg University: internationaal boegbeeld van duurzaamheid

Wij kregen de opdracht om het nieuwe gebouw CUBE op de campus van Tilburg University te voorzien van een innovatieve en flexibele inrichting. Lees hier hoe!

Wie aankomt op de campus van Tilburg University, ziet gelijk de bosrijke omgeving waarin de universiteit ligt. Een belangrijke reden waarom het hier ook wel de groene campus wordt genoemd. Een andere reden waarom deze naam goed past, is de duurzame bebouwing op het universiteitsterrein. Hoewel sommige gebouwen al tientallen jaren oud zijn, worden ze op duurzame wijze onderhouden en gerenoveerd. Bij nieuwbouw kunnen de duurzaamheidsdoelstellingen van de universiteit pas echt tot hun recht komen. Zo ook bij de ontwikkeling van de nieuwste aanwinst op de campus: gebouw CUBE. De nieuwe aanwinst was zelfs genomineerd voor een internationale duurzaamheidsprijs. Aan Inofec de opdracht om dit internationale boegbeeld van duurzaamheid van een innovatieve en flexibele inrichting te voorzien.

 

Gebouw Tilburg University

De grote ramen van het nieuwe gebouw CUBE geven een goed uitzicht op de groene campus

 

Tilburg University

Tilburg University komt al drie jaar op rij als beste algemene universiteit van Nederland uit de bus bij de Nationale Studentenenquête. Ook buitenlandse studenten weten de universiteit te vinden: met bijna 100 verschillende nationaliteiten voelt iedereen zich thuis op de campus. Dat gevoel wordt versterkt door de prachtig groene omgeving aan de rand van de stad waar de universiteit zich bevindt.

Het aantal studenten groeit echter hard en sommige gebouwen barsten bijna uit hun voegen. Tijd voor nieuwbouw dus! Met zowel collegezalen als zelfstudieplekken en digitale tentaminering zalen, biedt gebouw CUBE zo’n 1.000 extra studentenwerkplekken. Met recht een groots project!

 

Auditorium Tilburg University

Het auditorium op de begane grond biedt ruimte aan 600 studenten en beschikt over veel technologische hoogstandjes. De wanden zijn bekleed met gerecycled, geluiddempend materiaal.

 

Auditorium Tilburg University

Het is geen straf om een college bij te wonen op één van de luxe auditoriumstoelen. In de vloer zijn stopcontacten ingebouwd om vanaf een laptop te kunnen werken.

 

Flexibele inrichting van collegezalen voor verschillende lesvormen

Teun Suijkerbuijk heeft vanuit Inofec het eerste contact gehad over de inrichting van het nieuwe gebouw CUBE. “Samen met de opdrachtgever en architect heb ik de invulling van het project doorgenomen”, blikt Teun terug. “Wij hebben de vertaalslag gemaakt van de wensen van de opdrachtgever naar het inrichtingsplan. Hierbij hebben we natuurlijk goed geluisterd naar de gewenste uitstraling. Het was belangrijk dat het een modern en licht geheel werd. Daarnaast moesten de collegezalen multifunctioneel inzetbaar en toekomstbestendig zijn. Daarom hebben we ook voor een flexibele inrichting gekozen. Zo kunnen de zalen op verschillende manieren gebruikt worden.”

 

Draaibaar meubilair TU

Door middel van draaibaar meubilair kun je kiezen uit een centrale opstelling…

 

Draaibaar meubilair TU

…of een opstelling om samen te werken met andere studenten.

 

Gebogen tafels TU

Door de gebogen tafels heeft iedere student goed zicht op het grote scherm en de docent.

 

Gebogen tafels TU

Aan speciaal gevormde tafels met een eigen beeldscherm en stopcontacten voor laptops kunnen studenten samen aan hun opdrachten werken.

 

Een echt prestige project

Naast het auditorium en de collegezalen, was Inofec ook verantwoordelijk voor het inrichten van zelfstudieplekken, vergaderruimtes en ontspanningsruimtes. “Het was een heel groot project”, vertelt Teun. “Het was natuurlijk heel belangrijk om dat allemaal in goede banen te leiden. Daarom hebben we een projectleider aangesteld. Dat was mijn collega Eric van Hest. Hij had dagelijks contact met de projectleider van Tilburg University. Op deze manier konden we direct reageren op vragen of onduidelijkheden vanuit de opdrachtgever. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen: het project is op foutloze wijze afgerond. Een echt prestigeproject voor Inofec!”

 

Zelfstudieplekken TU

Er zijn zo’n 350 zelfstudieplekken door het hele gebouw en nog eens ruim 450 plekken die buitenom tentamens als zelfstudieplek gebruikt kunnen worden.

 

Zelfstudieplekken TU

De zelfstudieplekken zijn voorzien van elektronicavoorzieningen en akoestische opzetwanden.

 

Vergaderruimtes TU

De vergaderruimtes zijn voorzien van luxe vergadertafels.

 

Fauteuil NU TU

Er is tevens ruimte voor ontspanning in gebouw CUBE.

 

Fauteuil NU TU

Tussen het studeren door, is er ruimte om te loungen in fauteuil Nu met draadframe.

 

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels