Gratis bezorging (vanaf €300,-)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Thuiswerken - do's & don'ts!

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Thuiswerken - do's & don'ts!

Thuiswerken. Of het nu een noodzakelijk kwaad is of dat je gewoon niet afgeleid wilt worden. We hebben een aantal do's & don'ts verzameld waar je rekening mee kunt houden. Denk vooral aan je werkhouding! Even aan die keukentafel kan wel, maar de klachten komen helaas snel.

Thuiswerken heeft in de afgelopen maanden een vogelvlucht genomen. Naast de noodzaak is het ook enorm belangrijk om een comfortabele thuiswerkplek te creëren. Zo zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Een fijne werkplek zorgt niet alleen voor een betere productiviteit, maar voorkomt ook lichamelijke klachten. Waar dien je aan te denken?

1. De basis Thuiswerkplek

2. Werkhouding

3. Interieur & Sfeer

Thuiswerkplek

Het bureau op de juiste hoogte en de goed afgestelde bureaustoel is de basis voor jouw thuiswerkplek. Dit zorgt meteen voor de benodigde focus en ‘werkplezier’.

Bureau op de juiste hoogte

Achter een goed bureau zit (of sta) je beter. Daarom is ons advies altijd voor een bureau te kiezen die naar jouw lichaamslengte in te stellen is. Dit kan via een instelbaar systeem of elektrisch systeem.

Het niet juist instellen van je bureau zal waarschijnlijk niet meteen tot klachten leiden. Voorkomen is beter dan genezen.  Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar de hoogte van je bureau is van groot belang voor een goede werkhouding. Wie zijn bureau niet op de juiste werkhoogte instelt, krijgt vroeg of laat te maken met nek- en rugklachten.

Alle in’s & out’s weten, welke bureauhoogte voor jou werkt? Lees ons blog over de juiste bureauhoogte

Bureaustoel

Of je nu veel thuis aan het werk bent of niet, is het sowieso fijn als je bureaustoel past bij jouw wensen en zithouding. Stof, in kunstleer of juist leer. Verstelbaar of vast. Een hoge of lage rugleuning, met of zonder lendensteun. ARBO gekeurd of NPR? Met bureaustoelen kun je alle kanten op.

Ons advies is om minimaal voor een ARBO gekeurde stoel te gaan. Een bureaustoel met een dergelijk certificaat is voor 90% van de Nederlandse bevolking in te stellen. Bekijk ons assortiment met ARBO-Bureaustoelen

Werkhouding thuiswerkplek

Het is heel verleidelijk om bijvoorbeeld op de bank met je laptop op schoot je werkzaamheden te doen. Je voelt het al aankomen, dit is niet slim! Even op de bank hangen of een onderuitgezakte houding aannemen is natuurlijk niet erg, maar doe het niet te lang. Eventuele klachten zullen sneller komen. Let op je werkhouding wanneer je langer met de computer gaat werken.

Waar dien je allemaal rekening mee te houden?

Goede werkhouding

Werkhouding thuis

Een goede houding aannemen achter een laptop of computer is enorm belangrijk. Schuif altijd goed aan bij je werkplek. Voorkom typen met gestrekte armen. Dit geeft een verhoogde spanning in de arm-, schouder- en nekspieren. Zet je scherm op een armlengte afstand. Het beste is dat je recht op je beeldscherm kijkt.

Wanneer je met een laptop werkt, is een extra scherm, toetsenbord en muis een uitkomst. Zo kun je het scherm op de juiste hoogte en afstand zetten, welke het beste bij jouw werkhouding past.

Interieur & sfeer

Omgeving

Waar kun je werken? Aan het kookeiland, aan de eettafel of eventueel een studiekamer? Kies voor een rustig werkomgeving met wellicht een rustig muziekje op de achtergrond. Iets van geluid is wel belangrijk om de stilte te doorbreken. Zorg dat je minimaal afgeleid kunt worden door eventuele huisgenoten, maar ook door de kamer of ruimte waar je wil werken. Een opgeruimde omgeving leidt ook minder af en bevordert de concentratie!

Daglicht en verlichting

Zit je dichtbij een raam? Verschillende factoren komen hierbij kijken. Het beste is je beeldscherm haaks op het raam te zetten. Zo heb je het minste last van de hoeveelheid licht op je scherm en spiegelt je scherm bijna niet, wat de leesbaarheid van je scherm.

Niet alleen daglicht speelt een rol, maar ook verlichting. Dit dient voldoende te zijn om bijvoorbeeld documenten goed te lezen.

Kleur & groen!

Een rustige werkplek is goed voor de focus, maar het oog wil ook wat. Het makkelijkste om kleur aan te brengen aan je werkplek is door bloemen en planten. Zet daarom een mooie vaas met bloemen weg of op je bureau een kleine plant. Zo breng je toch wat warmte en gezelligheid aan.

Beweging

Zorg dat je een timer op je telefoon, computer of laptop kunt aanzetten. Het is belangrijk elk half uur even te bewegen of te staan. Zorg voor variatie in je werkhouding! Als je de mogelijkheid hebt om staand te werken, doe dit dan bij voorkeur om het uur een kwartier. Te lang staand werken kan ook nadelige gevoelen hebben.

Gratis bezorging (vanaf €300,-)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op ons hele assortiment