Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Stoelendans: van zadelkruk tot bureaufiets

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Stoelendans: van zadelkruk tot bureaufiets

Kantoorbaan? Dan maak je heel wat zituren op een dag. Met deze speciale kantoorstoelen kom je in beweging en compenseer je zitschade.

Typ in een willekeurige zoekmachine ‘Zitten is het nieuwe roken’ in en de nieuwsartikelen vliegen je om de oren. Er is zelfs een boek over geschreven. Slecht nieuws voor iedereen met een kantoorbaan. Want naast de uitstapjes naar het toilet, de koffieautomaat en de kantine, blijven er heel wat ‘zituren’ op een dag over. Toch zijn er manieren om die zitschade te compenseren. Bijvoorbeeld met een speciale kantoorstoel. We zetten ze op een rij!

Bureaufiets: ben jij de Dumoulin van kantoor?

We kennen allemaal de ergonomische bureaustoel. Deze is al een stuk beter voor je lichaamshouding en dus je gezondheid. Je voorkomt daarmee een gespannen lichaam en verkrampte houding. Maar er bestaan ook kantoorstoelen die bevorderlijk zijn voor je dagelijkse dosis beweging. Met een bureaufiets of deskbike kun je tijdens je werkzaamheden gewoon trainen om een echte Dumoulin van kantoor te worden.

De fietsen zijn voorzien van een timer en schatten het calorieverbruik, de snelheid en afstand in. Daarmee scoor je dus twee vliegen in één klap! Want na een kantoordagje fietsen hoef je jezelf ook niet meer naar de sportschool te slepen. De kantoorfiets is ook verkrijgbaar met een comfortabele rugsteun en tablethouder. Extra motivatie nodig? Laat de collega met de meest afgelegde kilometers iets winnen. Een fietsvakantie bijvoorbeeld.

Bureaufiets Deskbike meer beweging op kantoor

Zadelkrukken

Zadelkrukken zijn zeer populair bij bepaalde beroepsgroepen. Onder meer artsen, fysiotherapeuten en kappers maken veelvuldig gebruik van de zadelkruk. Met een zadelkruk ben je zeer mobiel. Ideaal dus voor bijvoorbeeld werk in een laboratorium. Het voordeel van deze kruk op wielen is je lichaamshouding. Zadelkrukken zorgen automatisch voor een rechte, gezonde rughouding.

Stahulpen: stand up, stand out

Staand werken heeft ontzettend veel voordelen. Je beweegt meer en het verhoogt de productiviteit. Hier zijn onder meer speciale zit-stabureaus en stahulpen voor ontworpen. Stahulpen zijn hogere kantoorstoelen of krukken, waardoor je tussen het staan door even kunt rusten. Een zit-statafel kun je in hoogte verstellen, zodat je ook gewoon zittend kunt werken. De bureaus zijn elektrisch verstelbaar, dat is wel zo fijn!

in beweging met zit stahulp Sway

In beweging op kantoor

Ben je nieuwsgierig naar alle mogelijkheden met betrekking tot meer beweging op kantoor met behulp van kantoormeubelen? Neem vrijblijvend contact op voor advies op maat.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels