Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Stijging in het aandeel thuiswerkers

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Stijging in het aandeel thuiswerkers

In de afgelopen jaren is het aandeel thuiswerkers gestegen naar bijna 1 op de 3 in 2012. Dat blijkt uit een onderzoek van het CBS. Deze stijging is al een aantal maanden aan de gang. In 2005 werkten namelijk nog 1 op de 4 werknemers wel eens thuis. Het aantal uren blijft ongeveer gelijk, rond de 6 uur per week. Deze cijfers zijn gebaseerd op werknemers die gemiddeld minimaal één uur per week thuis werken. Daarnaast kon 1 op 5 werknemers de werktijden zelf bepalen.

werknemers-thuiswerken

De helft kan verlof opnemen wanneer men dat wilt

Uit het onderzoek van het CBS blijkt dan de helft van de werknemers verlof kan opnemen wanneer men dat wilt. Bij bijna een derde is dat soms mogelijk. Meer dan de helft van de werknemers heeft geen invloed op de eigen werkuren. Zo zijn er ook bedrijven waar men in ploegen werkt en dan is dit niet mogelijk. Bijna een kwart van de werknemers kan de werktijden wel zelf bepalen. Veel werknemers zullen er voor kiezen om heel vroeg of wat later te beginnen om zo de files te vermijden. Eén op de tien werknemers kan zowel de werktijden als het verlof zelf bepalen.

werknemers zelf verlop opnemen en zelf werkuren bepalen 2012

Leraren werken het meest thuis

Vaak wordt gedacht dat leraren veel vrije tijd hebben en na schooltijd niks meer te doen hebben. Niets is minder waar, want ruim twee derde van de leraren werkt minimaal 1 uur per week thuis. Daar staat tegenover dat de leraren de werktijden niet zelf kunnen bepalen. Werk je in de informatie- en communicatiebranche, dan is de kans meer dan 50% dat je wel eens thuis werkt. Als je in de financiële dienstverlening werkt, dan kan je de werktijden meestal zelf bepalen. Werk je in de horeca, vervoer & opslag of bouw, dan werk je waarschijnlijk bijna nooit thuis en kan je de werktijden bijna nooit zelf bepalen.

werknemers thuiswerken en zelf verlof en werkuren beapalen 2012

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels