Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Steeds meer ouderen op de werkvloer

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Steeds meer ouderen op de werkvloer

De vergrijzing in Nederland is steeds meer zichtbaar op de Nederlandse werkvloer. Voor het eerst zijn er meer vijftigers dan dertigers op de werkvloer. Het CBS meet ieder jaar wat de gemiddelde leeftijd is en wat de generatie-index is. Voor het eerst kwam de index boven de 1 uit, namelijk op 1,03 en dat betekent dat er steeds meer ouderen werkzaam zijn. Dit komt ook doordat er veel jongeren werkloos zijn en niet aan een baan komen.

Generatie index

Generatie index

Al sinds de meeting in 2001 zien we een stijging in de index. In 12 jaar tijd is dit bijna verdubbeld van 0,56 naar 1,03.

Gemiddelde leeftijd

Gemiddelde leeftijd per sector

In de afgelopen jaren is de gemiddelde leeftijd verder omhoog gegaan. In 2001 was de gemiddelde leeftijd nog 38,3. In 2013 is dit opgelopen naar 41,7, dat is een gemiddelde stijging van ongeveer 0,3 per jaar. De gemiddelde leeftijd is per sector ook verschillend. In de horeca werken nog vooral jongeren, terwijl in de landbouw, het onderwijs en het openbaar bestuur vooral ouderen werken. Deze sectoren zullen dus de komende jaren te maken krijgen met veel uittreders.

Bronnen: Nu.nl en CBS

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels