Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Steeds meer mannen werken parttime

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Steeds meer mannen werken parttime

Steeds meer mannen kiezen voor vrije tijd, want steeds meer mannen werken namelijk parttime. De heren vinden het dus prima om niet de hele dag op kantoor te verblijven!

Uit Brits onderzoek blijkt dat bijna een derde van de veel verdienende parttimers een man is. Of dat stom is? Nee, het zijn corporate gorilla’s, zo stelt Financial Times. Uit een ander onderzoek blijkt ook dat parttime werken voordelen heeft voor carrières voor mannen. De tijd die mannen/vaders namelijk investeerden in het huishouden, bevorderde hun managementvaardigheden en de verantwoordelijkheid die ze thuis namen bleek veel waard bleek te zijn in hun werksituatie.

Parttime werken voor mannen

Parttime werken is volgens onderzoekers geen slecht verschijnsel. Zo kan men een betere balans vinden tussen werk en privé en kunnen er meer nieuwe en jonge mensen doorstromen in de arbeidsmarkt. Aan de andere kant hebben werkgevers door parttimers vaak hogere lasten en lopen werknemers risico op lager salaris en lager gekwalificeerde banen.

Bijna de helft (48,3 procent) van de werkende Nederlanders werkt parttime en scoort daarmee het hoogste in heel Europa. In 1999 was dit percentage nog 39,7. Het aantal parttimers is in Europa in de afgelopen decennium toegenomen. In 1999 werkte 15,9 procent parttime en in 2009 was dit 18,8 procent. In Bulgarije werken de minste mensen parttime: maar 2,3 procent.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels