Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Staan of zitten op kantoor?

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Staan of zitten op kantoor?

Je ziet steeds meer kantoren waar staand werken de normale gang van zaken is, want het zou beter voor je gezondheid zijn. Maar onderzoek wijst uit dat staand werken helemaal niet veel beter is voor je lichaam.

Zolang je helemaal niet beweegt, maakt het niet uit of je nu zit of staat. In het onderzoek, dat uitgevoerd werd door de universiteit van Exeter en het University College London, werden 16 jaar lang zitgewoonten van 5.000 mensen gevolgd. Ze bekeken hoe lang mensen zitten per dag op hun werk en in hun vrije tijd. Daarnaast keken ze ook naar dagelijkse wandelingen en andere lichaamsbeweging.

Tijdens het onderzoek hielden de onderzoekers rekening met bijvoorbeeld eetgewoonten en eventuele andere lichamelijke klachten. De uitkomst is in ieder geval helder: hoe lang iemand zit, houdt geen verband met de levensverwachting. Onderzoekers pleiten voor meer lichaamsbeweging en besteed minder aandacht aan zittend of staand werken, want die twee verschillen niet heel veel van elkaar.

Afwisseling

Het belangrijkste tijdens je werk op kantoor is dat je afwisselend werkt. Dat wil zeggen: zittend, staand of wandelend. Vergader eens tijdens een wandeling of verplaats je werkplek naar de mPosition. De mPositition is een comfortabele en complete werkplek voor laptop- of tabletgebruikers. Zowel staand, zittend als liggend kun je werken. Bovendien is de mPosition goed te gebruiken als flexibele werkplek, want je kunt de stoel helemaal naar je eigen wensen instellen. Het is ook erg belangrijk dat je naast je werk op kantoor ook nog voldoende blijft bewegen.

Om toch nog een beetje in beweging te blijven op kantoor, kun je natuurlijk een paar keer extra koffie of thee gaan halen, waardoor je ook weer vaker naar het toilet moet lopen. En ben eens attent en zorg voor wat te drinken voor je collega’s. Dat betekent namelijk weer een aantal extra stappen gezet!

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels