Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Sporten als middel tegen ziekteverzuim op de werkvloer

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Sporten als middel tegen ziekteverzuim op de werkvloer

Dat sporten goed voor je is, is inmiddels wel bekend. Haast iedereen heeft (meer) gaan sporten dan ook wel op zijn of haar lijstje staan als goed voornemen voor het nieuwe jaar. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat door met z`n allen 3 keer in de week 20 minuten te sporten, organisaties bijna 1 miljard euro per jaar kunnen besparen. Sportende medewerkers zijn over het algemeen meer tevreden over hun baan dan niet sportende collega`s. Een grappig feitje hierbij is dat uit een onderzoek, gehouden onder 12.000 respondenten van Monsterboard, blijkt dat 55% van de ondervraagden aangeeft veel waarde aan zijn of haar carrière te hechten. 32% van de respondenten zien hun carrière als topprioriteit wat daarmee hoger ligt dan de 27% van de niet sportende ondervraagden. Wat ook opvalt, is dat mensen met een lager inkomen minder snel zullen gaan bewegen dan de werknemers met de hogere lonen.

Men kan dus met recht zeggen dat sporten een uiterst positieve uitwerking heeft op het bedrijfsleven. Niet alleen de loyaliteit maar ook op het gebied van ziekteverzuim zijn de voordelen van bewegen en sporten bekend.

TNO heeft een lijstje gemaakt met alle positieve effecten:

- daling ziekteverzuim, sneller herstel

- gezonder en fitter en dus beter inzetbaar personeel

- grotere binding, minder verloop, grotere aantrekkingskracht voor nieuw personeel

- meer ontspannen en minder gestrest personeel

- meer gemotiveerd personeel

- positief bedrijfsimago

- minder werknemers met overgewicht

- minder (uitval door) rugklachten, RSI en psychische klachten

Ondanks dat het overduidelijk is dat sporten en bewegen een positieve invloed hebben op bedrijven, geeft 83% van de ondervraagden in bovengenoemd onderzoek aan niet het gevoel te hebben door hun werkgever aangemoedigd te worden tot sporten.

Uiteraard is het op vele manieren mogelijk als bedrijf om sporten en bewegen aan te moedigen. Zo kan in plaats van kilometervergoeding een bedrijfsfiets aangeboden worden. Er kan een collectieve afspraak met een sportschool worden gemaakt zodat medewerkers voordeliger kunnen sporten maar ook deelnemen aan sportevenementen is een optie. Zeker dat laatste komt ook de saamhorigheid weer te goede.

Bron: TNO en Gezond Bewegen

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels