Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Snel afgeleid op kantoor? Misschien is dit de reden!

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Snel afgeleid op kantoor? Misschien is dit de reden!

Wat zal ik gaan eten vanavond? Wil iemand nog een kopje koffie? Even Facebook checken. Goh, het waait wel hard buiten. Oh ja, ik moet eerst nog deze analyse even afmaken. Komt je dit bekend voor en ben je snel afgeleid op kantoor? Je bent echt niet de enige.

Veel mensen hebben er moeite mee om zich te concentreren op kantoor. Gloria Mark doet onderzoek naar afleiding aan de Universiteit van Californië en volgens haar kun je je maar drie minuten concentreren voordat je bent afgeleid. Hierna kan het meer dan twintig minuten duren voordat de werknemer weer verdergaat waar hij of zij mee bezig is.

Een van de belangrijkste redenen bij gebrek aan concentratie is slaapgebrek. Als je te weinig slaapt, ben je sneller geïrriteerd, niet zo scherp en heb je meer moeite om je dagelijkse taken uit te voeren. Op tijd naar bed dus! Ook een slecht voedingspatroon heeft te maken met weinig concentratie. Onderzoek heeft aangetoond dat het eten van teveel suiker en vet ervoor kan zorgen dat je hersenen minder productieve stofjes aanmaken.

Stress op het werk

Een andere factor voor een slechte concentratie is stress. Stress concurreert in de hersenen met cognitieve onderdelen in het brein waardoor we ons slecht kunnen concentreren. Zoek uit wat er voor stress zorgt in je leven en probeer ermee om te gaan. Verder word je ook snel afgeleid door computers, tablets en natuurlijk je telefoon. Check niet continu je mail en leg je telefoon even buiten handbereik als je echt iets af moet maken. Ook kletsende collega’s op kantoor kunnen zorgen voor afleiding. Probeer een plek te vinden waar je rustig kunt werken. Zet desnoods een koptelefoon op om het geluid om je heen te dempen. Dit kan erg goed werken. Lees dit blog over 5 tips om afleiding op kantoor tegen te gaan.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels