Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Sneakers op kantoor: do of don’t?

  • Geplaatst op
  • Door Redactie

Hoewel een pak voor een man nog altijd goed is in een zakelijke omgeving, wordt er steeds minder vaak een das bij gedragen. Vrouwen hebben het helemaal lastig qua dresscode op kantoor. Een mantelpakje zie je eigenlijk nooit, maar zelfs een nette rok en blouse lijken met uitsterven te worden bedreigd. Een nette blouse, lange broek en kekke instapper zijn zowel voor mannen als vrouwen eigenlijk altijd goed. Maar hoe zit het met jeans, T-shirts en sneakers? Jaren waren ze taboe op de werkvloer, maar er lijkt een kanteling plaats te vinden…

In modebladen wordt al jaren geroepen dat je met warm weer echt wel in een korte broek naar je werk kunt. Vergezeld door afbeeldingen van nette bermuda’s en luchtige blouses proberen ze werkend Nederland iets relaxter naar kantoor te sturen. Zelfs een nette sandaal zou volgens deze magazines geen probleem moeten zijn. Maar doen werknemers dat ook echt? Ja, blijkt uit internationaal onderzoek van Regus onder 40.000 werknemers overal ter wereld.

Jasje, dasje te formeel in zakelijke omgeving

Maar liefst driekwart van de werknemers wereldwijd vindt een pak met stropdas te formeel op de werkplek anno nu. In Nederland ligt dat aandeel iets lager met 68%. Wat kan volgens Nederlandse werknemers dan wel naar kantoor? 87% van de ondervraagden vindt dat je prima in spijkerbroek naar kantoor kunt. Wel zijn we hierin volgens Regus een stuk progressiever dan in bijvoorbeeld de Verenigde Staten (73%), het Verenigd Koninkrijk (65%) en Japan (56%). Ook T-shirts kun je volgens de helft van de Nederlandse werknemers prima naar kantoor aan. En de sandaal uit de modeblaadjes? Ook dat is volgens 24% van de ondervraagden geen probleem in een zakelijke omgeving. Oftewel: dag maatpakken en zwarte jurkjes, hallo jeans, T-shirts en sandalen!

Thuiswerken in je onderbroek

Thuiswerkers maken er qua kleding helemaal een potje van. 43% van alle ondervraagden werkt thuis weleens in zijn pyjama. Twee op de tien werknemers werkt zelfs alleen in een onderbroek! In China spannen ze de kroon: daar werkt maar liefst 38% thuis in zijn of haar slip. In Nederland doet slechts 15% van de ondervraagden dit. Er is echter geen reden tot paniek: acht op de tien ondervraagden geeft aan tijdens een videocall vanuit huis iets netters aan te trekken. En hopelijk ook iets meer…

Het nieuwe werken en de millennial zorgen voor nieuwe dresscode op kantoor

De ontwikkeling dat medewerkers zich op kantoor steeds informeler kleden lijkt al een tijdje gaande. Maar waar komt deze beweging eigenlijk vandaan? Volgens Regus heeft het te maken met de ontwikkeling van het nieuwe werken. Ook kantoren worden steeds flexibeler ingedeeld. Je hoeft niet meer precies van 9 tot 5 achter je bureau te zitten in een kantoortuin. Deze flexibiliteit in de fysieke werkomgeving lijkt ook naar de mode voor op kantoor te zijn overgeslagen. Daarnaast ziet Regus dat een nieuwe generatie een frisse wind door de werkomgeving laat waaien: de millennial. Deze generatie stelt andere eisen aan een baan en een informele dresscode past hier beter bij.

Wat kan echt niet op kantoor?

Kennen werknemers tegenwoordig dan helemaal geen grenzen meer? Toch wel. 90% van de Nederlandse ondervraagden vindt teenslippers namelijk not done op de werkplek. Ook het trainingspak wordt door 95% van de Nederlandse werknemers afgekeurd op kantoor. Zo blijven er toch nog wat kledingstukken exclusief voor de privésfeer. Over knellende leren schoenen en pumps hoef je je echter nooit meer zorgen te maken: je relaxte sneakers mogen ook gewoon op kantoor!

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels