Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Smart klaslokalen voor technisch beroepsonderwijs Kenia

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Smart klaslokalen voor technisch beroepsonderwijs Kenia

Inofec Kantoormeubelen is betrokken bij uiteenlopende projecten: van kantoren tot zorginstellingen en scholen. Recentelijk zijn we betrokken bij een opvallend project: de realisatie van smart klaslokalen in Kenia. Om het technisch beroepsonderwijs in Kenia te verbeteren, hebben de organisaties Devotra en LJ Create een overeenkomst gesloten met het Keniaanse ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Technologie. De organisaties verstrekken smart klaslokalen aan 10 technische opleidingsinstituten. Hierdoor krijgen studenten aan het technisch beroepsonderwijs in Kenia de mogelijkheid om kennis te maken met nieuwe technologieën. Inofec Kantoormeubelen levert de schoolmeubelen voor de docenten en studenten in de smart klaslokalen.

De smart klaslokalen bieden het technisch beroepsonderwijs in Kenia een uniek onderwijsconcept. Dit komt door de combinatie van de nieuwste technologieën, software, simulaties, experimenten en het praktijkonderwijs. Hierdoor zijn de 10 technische opleidingsinstituten toekomstbestendig. Dit is wat deze klaslokalen smart maakt.

Van ontwerp tot aftersales

De overeenkomst omvat het gehele traject van ontwerp tot technische ondersteuning en aftersales. Er wordt bijvoorbeeld ook meegedacht over de herinrichting van de infrastructuur van de klaslokalen. Daarnaast worden de managers en docenten die in de smart klaslokalen gaan lesgeven opgeleid. Uiteraard wordt alle trainingsapparatuur, IT-apparatuur, software en zelfs het kantoormeubilair geleverd. Zo levert Inofec Kantoormeubelen de schoolmeubelen, kantinestoelen, bureaustoelen, draaideurkasten en opzetwanden voor de smart klaslokalen. Devotra heeft tevens meegedacht over de financiering van het project.

Specialistisch team

Het team dat meewerkt aan de smart klaslokalen is zeer gespecialiseerd. Het bestaat uit experts uit Nederland, Kenia, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. De smart klaslokalen zijn niet direct naar Kenia verzonden. Eerst zijn ze volledig geïnstalleerd door het specialistische team in het magazijn van Devotra in het Zeeuwse Tholen. De specialisten gebruiken deze proefopstelling voor de eerste installatiewerkzaamheden, de laatste controle en trainingsdoeleinden. Momenteel worden de smart klaslokalen volledig geïnstalleerd bij de 10 technische opleidingsinstituten in Kenia. Het is de ambitie om het project daarna bij de overige 50 technische opleidingsinstituten in Kenia toe te passen.

Smart klaslokalen

Het concept van de smart klaslokalen bestaat uit twee ruimtes: de demonstratieruimte voor leraren en een ICT-laboratorium. In de demonstratieruimte voor leraren hebben de leraren toegang tot 1.000 interactieve presentaties, demonstraties, oefeningen, toetsen en onderwijsmaterialen. Het hypermoderne ICT-laboratorium wordt gebruikt voor onderzoek door middel van simulaties en virtuele experimenten over diverse technische onderwerpen. Het onderwijs wordt verder ondersteund en aangemoedigd door het gebruik van onderzoek, praktische oefeningen, projectmatig werk en groepswerk.

Digital Learning Resources Library

De smart klaslokalen zijn ontworpen door Devotra en LJ Create. Ze bieden een unieke combinatie van ICT-gebaseerd leren met traditioneel praktijkonderwijs. De smart klaslokalen zijn gekoppeld aan de Digital Learning Resources Library. Deze bibliotheek stelt studenten in staat om te ontwerpen, ontdekken en onderzoeken. Hij bevat onder andere informatie over elektronica, technologie, telecommunicatie, robotica, hernieuwbare energie, transport, materialen en processen. Daarnaast zijn er werkplekken met informatie over rapid prototyping (3D-printen, lasersnijden en graveren) en CNC-simulaties. Hierdoor kunnen studenten hun praktische vaardigheden vergroten en verbeteren.

Benieuwd naar de status van het project en de rest van de bedrijven die hieraan verbonden zijn? Op de website van Devotra vind je een overzicht van alle informatie rondom dit project.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels