Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Slechte werkplek kost Nederlands bedrijfsleven miljarden per jaar

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Slechte werkplek kost Nederlands bedrijfsleven miljarden per jaar

Het Nederlands bedrijfsleven kan jaarlijks miljarden besparen door te investeren in een goede ergonomische werkplek. Momenteel kosten slechte werkplekken elk jaar zeker € 3,3 miljard. Slechte werkplekken veroorzaken namelijk gezondheidsklachten, zoals nekpijn, rugpijn, gespannen schouders en gevoelige polsen. Dit blijkt uit een onafhankelijk Europees onderzoek dat door het Britse researchbureau Dynamic Markets is uitgevoerd in opdracht van Fellowes. Fellowes is een leverancier van kantoorbenodigdheden.

Uit dit onderzoekt blijkt dat bijna twee op de drie Nederlandse werknemers regelmatig last heeft van pijnklachten die veroorzaakt worden door langdurig werken in een verkeerde houding achter computer, laptop of tablet. Er is zelfs een percentage van 30% dat aangeeft dagelijks pijnklachten te ervaren. Nederland scoort hiermee het hoogst onder alle onderzochte Europese landen. In het afgelopen jaar heeft één op de vier Nederlandse werknemers zelfs ziekteverlof op moeten nemen als gevolg van gezondheidsklachten die op het werk zijn veroorzaakt. Het gemiddelde aantal ziektedagen binnen deze groep bedroeg 20 dagen. Volgens de onderzoekers is dit een kostenpost van € 3,3 miljard voor het Nederlandse bedrijfsleven. Dat Nederland zo slecht scoort, is volgens de onderzoekers te verklaren door het feit dat Nederlandse werknemers het langst achter een computer, laptop of tablet zitten. Dagelijks gemiddeld 6 uur en 43 minuten.

Door als werkgever de juiste aandacht te geven aan goede ergonomische werkplekken, kunnen deze klachten op een eenvoudige manier drastisch teruggebracht worden. Een ergonomische werkplek, bestaande uit een ARBO bureautafel en een ARBO bureaustoel, biedt immers de mogelijkheid om per werknemer de gewenste werkhoogte in te stellen. Daarnaast zijn er nog diverse accessoires, zoals een laptopstandaard of voetenbank waarmee een gezonde werkhouding gestimuleerd kan worden. Zorg er tevens voor dat je medewerkers de ruimte en tijd krijgen om de werkplek even te verlaten en een kleine wandeling te maken.

Bron: Telegraaf

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels