Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)
Inclusief montage van onze meubels
2 jaar garantie
Verpakkingsmateriaal retour

Schoolmeubelen en ergonomie

  • Geplaatst op
  • Door Redactie
Schoolmeubelen en ergonomie

Ook in het onderwijs is ergonomie erg belangrijk. Ergonomische schoolmeubelen zijn onmisbaar in iedere onderwijsinstelling. Goed schoolmeubilair zorgt immers voor een goede en actieve zithouding waardoor leerlingen en studenten op een prettige manier onderwijs kunnen genieten. Een goede houding voorkomt bovendien gezondheidsklachten en bevordert tevens het plezier in het krijgen van onderwijs.

Vooral in het basisonderwijs kunnen de lengtes van leerlingen enorm variëren. Daarom zijn de schoolmeubelen ontwikkeld in 7 verschillende maatgroepen, maatgroep 1 tot en met 7, geheel volgens de normen die de ergonomie aan het schoolmeubilair stelt.

Maattabel-leerlingsets

Niet de lichaamslengte, maar de knieholtehoogte en de onderbeenlengte vormen de basis voor het bepalen van het juiste schoolmeubilair. Op het voortgezet onderwijs wordt veelal maatgroep 6 gebruikt. Op de basisscholen worden maatgroepen 2 tot en met 5 veel toegepast. Speciaal voor het basisonderwijs heeft de Nederlandse Vereniging van Schoolmeubelfabrikanten een indicatie bepaald van welke maatgroepen per leerlingengroep geschikt zijn, inclusief de benodigde aantallen. Dit betreft slechts een indicatie, dus de werkelijke aantallen kunnen hier uiteraard van afwijken.

Indicatie-percentages

Naast schoolmeubelen in vaste maatgroepen is er ook schoolmeubilair leverbaar met verstelbare en instelbare tafels. Deze tafels zijn te combineren met leerlingstoelen in de diverse maatgroepen.

Gratis bezorging (vanaf €300,- excl. btw)

in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden)

Inclusief montage

van onze meubels

2 jaar garantie

op al onze meubels